Alaphilippe v bolnišnici z zlomljenimi rebri, lopatico in sesedenim pljučnim krilom

Alaphilippe v bolnišnici z zlomljenimi rebri, lopatico in sesedenim pljučnim krilom
25.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ko se je dobrih 60 kilometrov pred ciljem na dirki Liege – Bastogne – Liege zgodil množični padec, smo s strahom opazovali grdo nesrečo svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. Zdaj je jasno, da ga kar nekaj časa ne bomo spremljali v akciji.

Zadnja velika klasika letošnje pomladi se je za QuickStep naposled končala s slavjem, a vendarle v njihovem taboru niso mogli biti prav dobre volje. Razlog je grd padec mavrične majice Juliana Alaphilippa.

Ob hitrem tempu 60 kilometrov pred ciljem je prvi na tla pristal Tom Pidcock, s seboj pa je potegnil veliko skupino kolesarjev. Najhuje jo je skupil Alaphilippe, ki je odletel v globel ob desnem robu ceste, njegov padec pa je presekalo drevesno deblo. Takoj je bilo jasno, da jo ne bo odnesel le z nekaj praskami, vidno v šoku je bil tudi njegov reprezentančni kolega Romain Bardet, ki je šel v globel preverit, kako je z Alaphilippom in z njim počakal na reševalce.

Alaphilippa so odpeljali v bolnišnico, kjer so pregledi pokazali, da si je ob padcu zlomil dve rebri, sesedlo se mu je pljučno krilo, zlomil pa je tudi lopatico. Na srečo je v stabilnem stanju, so ga pa v bolnišnici zadržali na opazovanju. Čez nekaj dni bo tako jasno, kdaj bomo Alaphilippa spet videli na kolesu, veliko vprašanje pa je, če bo nared do dirke po Franciji.

Skupil jo je tudi njegov klubski kolega Ilan van Wilder, ki se je v istem padcu zlomil čeljust. Zmaga in dva kolesarja v bolnišnici je torej končni izkupiček za QuickStep na Liege – Bastogne – Liege.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ