Belgijci razkrili zvezdniško zasedbo

Belgijci razkrili zvezdniško zasedbo
30.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kmalu po dirki po Španiji, na kateri blesti Remco Evenepoel bo tudi svetovno prvenstvo. Tokrat v Avstraliji, v Wollongongu in Belgijci so že sporočili, na koga bodo računali.

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu bo potekalo od 18. do 25. septembra. Trasa cestnih dirk bo razgibana. Pravijo, da dovolj, da bodo na uspeh lahko upali različni tipi kolesarjev, čeprav se je sprva govorilo, da bo bolj ali manj pisana na kožo sprinterjem.

Izmed Slovencev je jasno, da se želi na tej dirki še posebej izkazati Tadej Pogačar, a še vedno ni jasno, kdo bo poleg njega še nastopil v Avstraliji. Zato pa so že objavili imena pri Belgijski kolesarski zvezi. Seveda se največ govori o moški članski ekipi, ki bo nadvse zvezdniška. Poveljeval ji bo letos zares izjemni Wout Van Aert, ki si želi po dveh spodletelih poskusih osvojiti mavrično majico, kar bi bil pika na i neverjetni sezoni.

Na seznamu je tudi Remco Evenepoel, ki trenutno blesti na dirki po Španiji. Potem pa so tu še Quinten Hermans, Yves Lampaert, Jasper Stuyven, Stan DeWulf in Nathan Van Hooydonck. izmed bolj poznanih imen manjkata zagotovo izkušeni Philippe Gilbert, ki je kot zadnji Belgijec postal svetovni prvak. Potem pa še Dylan Teuns, ki je na twitterju že izrazil razočaranje, da kot zmagovalec letošnje Valonske puščice ni bil uvrščen v reprezentanco.

Vsekakor bo zanimivo, kako si bosta Van Aert in Evenepoel razdelila vlogi kapetana. Še uradni podatki o cestni dirki. Začela se bo v Helensburghu, potem pa bo sledilo še 2 krogov v Wollongongu. Dirka bo dolga 266,9 km, kolesarji pa bodo morali premagati 3945 metrov nadmorske višine. Se bo pa van Aert odpovedal nastopu v vožnji na čas.

Tam bosta Belgijo zastopala že omenjena Evenepoel in zmagovalec letošnjega uvoda v dirko po Franciji Yves Lampaert. Belgijsko žensko reprezentanco bodo na cestni dirki zastopale Lotte Kopecky, Valerie Demey, Julie de Wilde, Justine Ghekiere, Jesse Vandebulcke in Julie Van de Velde. Van de Veldejeva in Kopeckyjeva bosta nastopili tudi v vožnji na čas.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ