Canyon z Grizlom cilja na gravel avanturiste in težke terene

Canyon z Grizlom cilja na gravel avanturiste in težke terene
11.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Canyon

Canyon je svoji liniji gravel koles Grail, namenjenih hitri vožnji po lepih makadamih, dodal še Grizla, povsem novo linijo koles, namenjenih vožnji po bolj zahtevnih terenih in dolgim avanturam.

Canyonov Grail ima med makadamkarji precej pristašev, z Grizlom pa pri nemškem podjetju ciljajo na kolesarje, ki se z gravel »specialko« raje podajo na bolj zahtevne terene v gozd in blato, a hkrati želijo ostati mobilni na asfaltu in imeti dovolj prostora za prtljago.

Pri Grizlu se je Canyon držal svojega načela, da kolo ne more ohraniti svojih funkcionalnosti, če nanj nameščaš različno velike obroče, zato bodo vse velikosti Grizla opremljenje s 700C obroči, le velikosti XS in 2XS bosta na voljo z obroči 650B, da bi s tem vodljivost in vozne lastnosti prilagodili višini kolesarja.

Grizl si je geometrijo sposodil pri Grailu, le da bodo vsi modeli opremljeni s širšim krmilom in krajšo krmilno oporo. Glavna značilnost Grizla je veliko prostora za široke plašče, vsi bodo opremljeni s 45 milimetrov širokimi plašči, lahko pa na obroč namestite tudi 50-milimetrske plašče in se opremite za najtežje terene.

Več informacij o Grizlu najdete tukaj - https://www.canyon.com/en-si/gravel-bikes/adventure/grizl/

Za najtežje terene Grizl ponuja tudi možnost namestitve potopne sedežne opore, pri prednjem menjalniku se lahko odločite za sistem 1X ali 2X, vsi modeli so opremljeni s Shimanovo skupino GRX, najboljši model Grizl CF SLX pa bo še vedno tehtal le dobrih 8,5 kilograma in bo konkurenčen manj robustnim modelom koles na trgu.

Za potovanja željne makadamkarje je na voljo precej nosilcev za potne torbe, s podjetjem Apidura je Canyon razvil posebno linijo prav za Grizla prilagojenih torb, s katerimi lahko maksimalno izkoristite prostor na svojem kolesu.

In še v tem trenutku, zaznamovanem s pomanjkanjem koles na trgu, zelo pomembna novica - pri Canyonu trdijo, da so se opremili z dovolj veliko zalogo Grizlov in da bodo kolesa na voljo takoj. Zaenkrat so kolesa na njihovi spletni strani res dostopna, vstopni model Grizl CF SL 6 pa je na voljo za 1999 evrov.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ