Čas za svetovno serijo: Pogačar, Polanc in Mezgec

Čas za svetovno serijo: Pogačar, Polanc in Mezgec
18.02.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

Pred vrati je prva dirka svetovne serije. Letos je to izjemoma UAE Tour, na katerem bodo nastopili tudi Tadej Pogačar, Jan Polanc in Luka Mezgec.

Ponavadi se sezona dirk svetovne serije začne s preizkušnjo Santos Tour Down Under, a seveda je tudi ta sezona drugačna. Kljub prestavitvam, odpovedim in negotovosti pa lahko zdaj že odštevamo dneve do začetka sezone na najvišji ravni.

Mnoge ekipe in kolesarji so sicer že aktivni na dirkah nižjih kategorij, UAE Tour pa bo predstavljal preizkušnjo na najvišji ravni. Lani se je dirka zaradi novega koronavirusa končala predčasno, a z etapnim uspehom Tadeja Pogačarja in končnim Adama Yatesa, ki je premagal prav Pogačarja. Letos se oba vračata, a v kako drugačnih vlogah!





Tadej Pogačar na dirko, ki je za njegov klub nadvse pomembna prihaja kot zmagovalec dirke po Franciji, najpomembnejše kolesarske dirke! Pogačar bi moral sezono začeti na Majorki, a so dirke prestavili, tako da bo letos UAE Tour zanj prva dirka. Glavne priprave je opravil na Tenerifih, na visoki nadmorski višini.

"To bo moja prva dirka v sezoni, tako da se že veselim začetka. Priprave so potekale zelo dobro. Bili smo na Teideju, kjer smo opravili dobre priprave v odličnem vzdušju. V Združenih Arabskih Emiratih sem preživel že kar nekaj časa, tako da lahko rečem, da je UAE Tour lepa dirka, ki si jo želim nekega dne dobiti. Če bo to že letos, potem bi to bilo super," je dejal Pogačar.





Dirka se začne 21. februarja. Za razliko od prejšnjih let bo letos na sporedu tudi posamična vožnja na čas. Ključni bosta še tretja etapa na Jebel Hafeet in peta na Jebel Jais. Pogačar bo imel ob sebi močno ekipo z Janom Polancem, potem pa boto tu še: Fernando Gaviria, Davide Formolo, Mikkel Bjerg, Rafal Majka in Maximiliano Richeze.





Adam Yates je v tem času zamenjal ekipo in bo lansko zmago branil v dresu Ineosa. Na startu bo tudi svetovni prvak v vožnji na čas Filippo Ganna. Med najbolj izstopajočimi kolesarji lahko omenimo še naslednje: Chris Froome, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Sam Bennett, Mathieu Van der Poel, Caleb Ewan, Thomas De Gendt, Wout Poels, Aleksej Lucenko. Jasper Philipsen, Jack Haig, Joao Almeida, Emanuel Buchmann, Pascal Ackermann, Elia Viviani, Riboerto Uran …

Na startu bo tudi Luka Mezgec. Sprinter moštva BikeExchange bo tudi tukaj začel sezono. Sprinterji pa bodo imeli štiri priložnosti za dokazovanje, a prav konkurenca med najhitrejšimi bo očitno nadvse močna.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ