Contador drži obljubo - s kolesom na 1600 km dolgo pot do Milana

Contador drži obljubo - s kolesom na 1600 km dolgo pot do Milana
15.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Instagram

Alberto Contador je med dirko po Italiji obljubil, da bo s kolesom odpotoval od Madrida do Milana, če bodo kolesarji njegove ekipe Eolo Kometa zmagali na vsaj eni etapi Gira. Contador je svojo obljubo začel izpolnjevati.

Ekipa Eolo Kometa je projekt Alberta Contadorja in Ivana Bassa, letos ekipa prvič nastopa z licenco Pro, maja je debitirala na dirki po Italiji. Med Girom je bil Contador sicer optimističen, a v etapno zmago njegove ekipe nihče ni zares verjel, zato je Contador obljubil, da bo šel s kolesom do Milana, če bodo njegovi fantje uspešni.

In res so izpolnili njegovo željo, v etapi s ciljem na Zoncolanu je Lorenzo Fortunato prvi prečkal ciljno črto. Takrat je šele v zadnjih kilometrih Fortunato strl odpor Jana Tratnika in spravil slovenske navijače v slabo voljo …

Contador je potreboval štiri mesece, a je zdaj obljubo vendarle začel izpolnjevati, od Madrida do Milana želi priti v šestih dneh, skupno ga čaka kar 1600 kilometrov. Contador ne kolesari sam, ob sebi ima ekipo Super Grupeta, v njej pa so rekreativni kolesarji, ki vsi kolesarji s kolesi znamke Aurum, ki jo je Contador prav tako ustanovil skupaj z Bassom.

El Pistolero je začel udarno in v prvem dnevu je prevozil 368 kilometrov od domačega Pinta do obrobja Zaragoze na severovzhodu Španije. Za to pot je potreboval 11 ur, kolesaril je s povprečno hitrostjo kar 35 km/h. V drugem dnevu je nadaljeval z 276 kilometri, danes pa si želi prečiti Pireneje in prekolesariti 315 kilometrov, s tem bi ostal na začrtani poti, da z izzivom opravi v šestih dneh.

Podvige Alberta Contadorja lahko spremljate na njegovem profilu na Instagramu ali na Stravi.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ