Domen Novak: "Šparati" se in poskusiti izkoristiti druge ekipe

Domen Novak: "Šparati" se in poskusiti izkoristiti druge ekipe
05.08.2023 AVTOR: DZ, foto: Kolesarska zveza Slovenije

V nedeljo bo vrhunec tega prvenstva. Članska cestna dirka. Med rednimi udeleženci prvenstva je tudi Domen Novak. Spet bo v vlogi pomočnika in po ogledu trase že ve, kaj je pred kolesarji.

Domen Novak o trasi: Krog je zelo zahteven, zelo tehničen. Težko popraviš pozicijo. Tako kot je rekel Luka, bomo morali biti zelo spredaj in držati Tadeja in Luko spredaj, da bosta lahko prihranila čim več moči za zaključne kroge.

Domen Novak o vremenu: 
Vreme lahko zelo vpliva na razplet dirke. Če bo na teh krogih deževalo, bo še bolj pomembno. Določeni odseki so tudi po kockah oziroma ploščah. Tam je še posebej spolzko. Je dokaj sveže in meni bolj utreza ta temperatura kot ekstremna vročina. Zdaj imamo še jutri čas za kaj sprobamo, potem pa je za vse isto.

Domen Novak o reprezentanci: Nekaj je mladih kolesarjev. Nekaj nas je bolj izkušenih. Če si bomo začrtali nek pravi načrt in se ga potem držali, potem lahko. Se bomo morali pa “šparati” in poskusiti čim bolj izkoristiti druge ekipe. Mislim, da lahko tako konkuriramo drugim.

Domen Novak o dirkah v tem obdobju: Odpeljal sem tri dirke, predtem pa sem imel nekaj počitka. Mislim, da je to ravno prav pred svetovnim prvenstvom. Bomo pa videli. Tu gre za dnevno formo. Včasih imaš ekstra dober dan, včasih pa ne. Vemo pa po kaj smo prišli, kakšna bo naša vloga. Imamo enega izmed najožjega kroga favoritov, tako da bomo dali vse od sebe, kar bo najbolj pomembno.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ