Dumoulin še ni povsem prekrižan v načrtih Jumbo Visme za Tour

Dumoulin še ni povsem prekrižan v načrtih Jumbo Visme za Tour
26.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tom Dumoulin je januarja presenetil z novico, da se za nedoločen čas umika iz kolesarskega sveta. Pri Jumbu Vismi verjamejo, da Dumoulin še vedno lahko pride v vrhunsko formo in ekipo za dirko po Franciji.

Nizozemec je umik iz kolesarstva pojasnil s tem, da se že nekaj časa spopada s pomanjkanjem motivacije in da mora najprej sam pri sebi razčistiti, kaj točno si sploh želi v življenju in če je kolesarstvo del tega. Z Jumbo Vismo se je 30-letnik dogovoril za neplačan »dopust« brez roka trajanja, zato nihče prav dobro ne ve kdaj, če sploh, se bo Dumoulin vrnil v kolesarski svet.

Pri Jumbu Vismi pa še vedno verjamejo, da se eden od vodij njihove ekipe lahko vrne v dovolj dobro formo, da bi ga uvrstili v ekipo za dirko po Franciji. Športni direktor Griescha Niermann je za Wielerflits sicer potrdil, da nimajo novih informacij glede njegovega povratka: »V tem trenutku delujemo s predpostavko, da Tom ne bo v naši ekipi za dirko po Franciji. Tom potrebuje čas zase in ta čas mu bomo dali na voljo. Pot do dirke po Franciji se je sicer že začela, a prave priprave na Tour bomo začeli v začetku maja, tako da ima Tom še nekaj časa za povratek, če še želi ujeti vlak za Tour. Če se bo Tom vrnil na treninge pred majem in do maja dosegel dovolj dobro raven pripravljenosti, potem sem prepričan, da je tako nadarjen, da bo do štarta dirke lahko v vrhunski formi. Zato ta vrata puščamo odprta.«



Niermann je še potrdil, da z Dumoulinom niso v rednih stikih, zato nimajo kakšnih novih informacij glede njegovega stanja in morebitnega povratka. Tudi brez Dumoulina pa imajo v ekipi Jumbo Visme dovolj »konjskih moči«, da bodo okrog Primoža Rogliča lahko sestavili vrhunsko ekipo za Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ