Jan Polanc: Imamo močno ekipo in smo lahko optimistični

Jan Polanc: Imamo močno ekipo in smo lahko optimistični
20.09.2018 AVTOR: DZ

“Mislim, da se je forma v zadnjem mesecu ali dveh dvignila. S formo moram biti zadovoljen,” je na novinarski konferenci dejal Jan Polanc.

Jan Polanc je eden izmed osmerice članov, ki bodo na svetovnem prvenstvu na članski cestni dirki zastopali Slovenijo. Polanc je v zadnjem času na nekaterih dirkah, še posebej v Kanadi pokazal, da je dobro pripravljen. Očitno je formo stopnjeval tudi z mislijo na svetovno prvenstvo: “Vemo, kakšno ekipo imamo in kaj lahko dosežemo. Sigurno je to eden izmed glavnih ciljev letošnje sezone.” Polanc je tudi izpostavil, kako močna reprezentanca bodo letos. Obenem se zaveda, da bodo tudi v središču pozornosti:

“Mi se tega ne bojimo. Gremo pozitivno in z mislimi na dirko. Če bo treba, bomo tudi mi vzeli dirko v svoje roke. Imamo pravo ekipo in morda se nas pa že kakšna druga ekipa bolj boji kot mi njih.” Predvsem pa bo tudi Polanc v Innsbruck odšel z mislijo, kako Rogliču pomagati do vrhunskega rezultata: “Pomagati mu bo treba skozi celotno dirko. Je pa jasno, da bomo morali paziti, da nam kakšne druge reprezentance ne udiejo par krogov pred ciljem. Če bo treba kontrolirati dirko, potem jo bomo in bomo tako Primoža pod zadnjo špico pripeljali v ospredju. Tam bo moral pokazati, kaj ima še v nogah.”

V upanju, da bo tako dobro pripravljen, kot je bil v prvem delu sezone, da je odlično stopnjeval formo: “Letos je že večkrat dokazal, da se lahko kosa z vsemi najboljšimi. Je pa res, da je to enodnevna dirka in težko je napovedati, kaj lahko dosežeš. Na dan dirke moraš biti najboljše pripravljen. Sem pa prepričan, da če bo on prišel na dan dirke stoprocentno pripravljen, potem lahko poseže tudi po medalji.” Slovenija bo ena izmed desetih najboljših reprezentanc, ki bo lahko nastopila z osmimi kolesarji, kar je vsekakor rekord za slovensko reprezentanco.

Značke: Svetovno prvenstvo, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ