Jan Tratnik in Primož Roglič v snegu na Teideju

Jan Tratnik in Primož Roglič v snegu na Teideju
08.02.2023 AVTOR: DZ

Nekateri člani moštva Jumbo Visma se na novo sezono pripravljajo na otoku Tenerife in med drugim so se v teh dneh soočali s sneženjem.

Otok Tenerife je eden izmed priljubljenih otokov za kolesarje, ki se želijo dobro pripraviti na novo sezono. Otok “večne pomladi” je resnično prijazen do kolesarjev, a mnogi se za ta otok odločijo predvsem zaradi gore Teide.





Edini hotel, ki leži na skoraj 2400 metrih nadmorske višine je Parador de Las Cañadas del Teide in tu je polno predvsem profesionalnih kolesarjev, tako da je hotel večinoma poln. Februarja so bili tam nekateri kolesarji moštva UAE, vključno s Tadejem Pogačarjem, že vrsto let pa se tam na sezono pripravljajo člani moštva Jumbo Visma. Trenutno sta tam tudi Primož Roglič in Jan Tratnik.

Obenem pa so tam po fotografijah sodeč tudi Jonas Vingegaard in še nekateri ostali kolesarji nizozemske ekipe. Medtem ko je ob morju prijetnih nekje med 16 in 20 stopinj celzija, pa na vrhu ni nič kaj prijetno. V teh dneh se temperature spustijo tudi pod nič stopinj celzija. In tako je v preteklih dneh tudi nekoliko snežilo. Eden izmed vidnejših članov osebja Mathieu Heijboer je na twitterju ob objavljeni fotografiji zapisal: "Ciklokros razmere na Teideju."

Med tistimi, ki so mu zapisali komentar pa je bil tudi športni direktor Grischa Niermann: "In jaz sem mislil, da sem si rezerviral poletne počitnice za naslednji teden." Bo pa Niermann očitno bil vseeno lepšemu vremenu, saj je sneženje napovedano samo še za četrtek, v petek bo popoldne deževalo, potem pa naj bi bilo sončno in tudi topleje. Vsekakor popestritev priprav. Spomnimo.

Jan Tratnik bo sezono začel kmalu. Na dveh enodnevnih dirkah v Belgiji. 25. februarja bo nastopil na dirki Omloop Het Nieuwsblad, naslednji dan pa še na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne. Sledili bosta še dve enodnevni dirki Strade Bianche in Milano-Sanremo. Potem pa se bo na dirki po Kataloniji pridružil Primožu Rogliču, ki bo v Španiji začel sezono. Dirka se bo začela 20. marca. Glavni cilj Slovencev je dirka po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ