Jan Tratnik: Večkrat sem bil že tako blizu temu uspehu

Jan Tratnik: Večkrat sem bil že tako blizu temu uspehu
25.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kakšno zgodbo je na SP spisal Jan Tratnik! Bil je v igri za srebrno medaljo vse do zadnjih metrov! Na koncu priznal: "Čakam že ta nek velik rezultat na enodnevnih dirkah."

"Po pravici povedano tudi vedel nisem, da je grupa za mano. Mislil sem, da je samo ta ubežna skupina in sem že malo verjel, da bom drugi na koncu." tako se je za RTV Slovenija takoj po dirki zaključnih metrov svetovnega prvenstva spominjal slovenski junak cestne dirke Jan Tratnik:

"Potem pa so kar naenkrat sprintali in je bila dirka 40 ali 50 metrov predolga. Moram reči, da sem zdaj kar zelo razočaran. Večkrat sem bil že tako blizu temu uspehu in danes sem bil spet malce prekratek." Samo zlata medalja je bila zares nedosegljiva. Jan Tratnik je bil v ubežni skupini, v kateri je bil tudi kasnejši zmagovalec Remco Evenepoel. Tratnik se sprva ni počutil najbolje, po odpeljanih prvih sto kilometrih pa se je tudi počutje spremenilo:

"Tistih prvih sto kilometrov so bile noge malce trde in očitno sem potreboval nekaj več časa, da se je vse malo prevrtelo in na koncu se je izplačalo potrpeti na startu." Evenepoel je spet pokazal, da je izredno močan. V zaključku je napadel in v samostojni vožnji odpeljal vse do cilja. Tratnik pa je poskušal na drugačen način priti do medalje.

"Že takoj sem videl, da je Remco najmočnejši v ubežni skupini in se nanj tudi nisem tako osredotočal nanj, saj bi lahko sam zašel v težave, ker je imel brzino več," je dejal Tratnik: "Izbral sem svoj tempo in videl sem ubežno skupino pred mano. Verjel sem, da jih lahko ujamem, še posebej proti cilju, ko se bodo malo pogledali. Žal me je peloton malce presenetil in se ni izšlo."

Da je bil kaos popoln, se v skupini, ki je ujela Tratnika kolesarji sploh niso zavedali, da se v sprintu potegujejo za drugo mesto. Tratnika pa so prehiteli tik pred ciljno črto: "Če bi mi en uspeh uspel, se mi zdi da sem bil že velikokrat ravno na črti poražen in čakam že ta nek velik rezultat na enodnevnih dirkah, tako da upam, da se bo naslednje leto kakšna poklopila."

Konec sezone Tratnik zapušča moštvo Bahrain Victorious in se seli v nizozemsko zvezdniško zasedbo Jumbo Visma, ki ima že zdaj izjemne kolesarje za enodnevne klasike, vključno z Woutom Van Aertom, Christophom Laportom. Tiesjem Benootom … Pride pa tudi Dylan Van Baarle.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ