Kamna v drugem poizkusu do etapne zmage, v begu tudi Mohorič

Kamna v drugem poizkusu do etapne zmage, v begu tudi Mohorič
26.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bora Hansgrohe

Peta etapa na dirki po Kataloniji je bila pisana na kožo ubežnikom, odločala pa se je na vzponu prve kategorije na Port de Montserrat in spustu v zadnjih 20 kilometrih. Zmaga je pripadla Lennardu Kamni, med favoriti je vladalo premirje.

Po dveh težkih etapah s ciljem na vzponu je bila peta etapa dirke po Kataloniji nekoliko manj zahtevna. V 200 kilometrih je v prvem delu kolesarje čakal vzpon tretje kategorije, po ravninskem srednjem delu pa je odločal vzpon prve kategorije na Port de Montserrat, ki se je končal 25 kilometrov pred ciljem.

Trasa je bila idealna za ubežnike in odcepila se je skupina 41 kolesarjev, v kateri je bil tudi Matej Mohorič. Ker nihče od kolesarjev ni bil nevaren za vodilnega Adama Yatesa, je Ineos le nadzoroval dogajanje in ubežnikom so pustili, da se pomerijo za etapno zmago.

Na vzponu so se začeli napadi, skupina je bila prevelika, tempo pa na žalost premočan za Mohoriča, da bi do vrha vzpona zdržal z najboljšimi. Na vrhu vzpona in na spustu, ki je sledil, je nevarno napadel Carlos Verona, ki je bil kar nekaj kilometrov sam v ospredju, za njim pa so se vrstili napadi.



Naposled je idealen trenutek izbral Lennard Kamna, njegovemu napadu ni sledil nihče in Nemec je silovito pohodil pedala. Že nekaj kilometrov pred ciljem je bilo jasno, da ga bo zelo težko ujeti, ob vstopu v zadnji kilometer dirke pa je bilo že jasno, da bo Nemec tokrat zmagovalec etape, potem ko je bil v prvi etapi nekoliko prekratek.

Na koncu si je privozil 40 sekund naskoka pred zasledovalno skupino, v kateri je šprintal tudi Mohorič in etapo končal na 6. mestu. Jutri kolesarje čaka še ena razgibana etapa z vzponom tretje kategorije in spustom v zaključku, ki bi lahko ustrezala Mohoriču, morda pa bo odločil šprint glavnine.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ