Mark Cavendish se vrača v Belgijo

Mark Cavendish se vrača v Belgijo
05.12.2020 AVTOR: DZ

Mark Cavendish kariere vendarle še ne bo končal. Kariero bo namreč nadaljeval v ekipi Deceuninck Quick Step. Kot del te ekipe je že blestel v preteklosti.

Za enim izmed najboljših sprinterjev vseh časov Markom Cavendishem, ki je profesionalno kariero začel leta 2007 je vsekakor zelo težko obdobje. Tudi letos mu ni šlo, ko je bil član moštva Bahrain McLaren in dirko Gent-Wevelgem končal v solzah, saj je namignil, da bi se prav lahko zgodilo, da je to zadnja dirka zanj.

Potem pa se je vse spremenilo. Glavni mož Deceuninck Quick Stepa Patrick Lefevre sprva ni zanikal govoric, da se pogovarja s Cavendishem in zdaj je očitno prišlo do dogovora. Cavendish se bo tako vrnil v ekipo, za katero je vozil med leti 2013 in 2015.

V tem obdobju je dosegel kar 44 zmag, od tega osem na tritedenskih dirkah. Skupno je v karieri dosegel skorajda 150 zmag, od tega jih je kar 48 dosegel na tritedenskih dirkah.

Največ, kar 30 na dirki po Franciji. Na Touru jih je več dosegel samo Eddy Merckx, ki se je ustavil pri številki 34. Leta 2011 je postal svetovni prvak, dve leti prej je dobil klasiko Milano-Sanremo.

"Ne morem povedati, kako navdušen sem, da se bom lahko pridružil ekipi. Nikoli nisem skrival svoje naklonjenosti tej ekipi in obdobju, ki sem ga preživel tu. Čutim, kot da se vračam domov. Komaj čakam, da začnem spet sodelovati z izjemno skupino kolesarjev in osebja," je v uradni izjavi za javnost med drugim dejal Mark Cavendish.

Glavni mož ekipe Patrick Lefevre pa je dodal: "Z Markom delimo številne lepe spomine. V triletnem obdobju, ko je bil del naše ekipe ni le zmagoval, pokazal je tudi, da je velik človek in zna biti del ekipe. Veselimo se njegove vrnitve v našo družino. Bogate izkušnje bo lahko prenesel na mlajše kolesarje, obenem pa verjamemo, da lahko ekipi še veliko prinese."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ