Martinova fura v režiji Kristijana Korena

Martinova fura v režiji Kristijana Korena
12.11.2018 AVTOR: DZ

Kristijan Koren je prvič organiziral kolesarsko druženje na Primorskem. Tokrat z gorskimi kolesi, času primerno je vse poimenoval "Martinova fura".

Martinovo se lahko preživi na različne načine. Nekateri kolesarji so ga na prvi ciklokros dirki v sezoni, ki so jo gostile Črne njive. Mnogi pa so se pridružili Kristijanu Korenu. Kolesar moštva Bahrain Merida se je odločil, da kolesarske navdušence popelje po cestah, pa tudi brezpotjih Vipavske doline z delom Krasa. V vabilo je zapisal “Vipavska dolina z robom Krasa skozi oči Kristijana Korena. Vse skupaj je izpeljal v soboto, 10. novembra. Začelo se je ob 10. uri.

“Danes je martinovo in smo rekli naj bo Martinova fura. Iskali smo gozdne ceste, poti čez polja, tako da tukaj bolj ali manj vidimo gorska kolesa. Je pač treba pokazati, kaj vse se skriva v naši dolini,” je dejal Kristijan Koren: “V tem času, ko se lahko vsaj malce zabavamo, sem rekel, da določimo datum in zberemo klapo. Nek večer smo o tem bolj debatirali in se odločili, da bi vse to izpeljali v nekoliko večji obliki.” Na povabilo se je odzvala zares lepa skupina več kot 40-ih kolesarjev.

Med njimi so bili tudi trije profesionalni kolesarji. Matej Mohorič, Luka Mezgec in zdaj že nekdanji kolesar, bodoči športni direktor Borut Božič. Ko je Kristijan poklical, nisem niti sekundo razmišljal. Vprašal sem ga za datum in takoj smo se dogovorili, da pridemo,” je dodal Luka Mezgec. Obvezna oprema pa tokrat gorska oziroma ciklokros kolesa.

V “Wajdušni” oziroma Ajdovščini se je vse skupaj začelo. Pot pa nas je vodila čez Goče, kjer je bil prvi postanek. Sledilo je nadaljevanje po cesti vse do Štanjela. Po obisku Gradu pa spust in vzpon na Brje. Tam pa zadnji postanek med samim kolesarjenjem in nadaljevanje poti proti Ajdovščini oziroma Planini. Vmes so lahko rekreativni kolesarji izkoristili priložnost in se pogovorili s prej omenjenimi profesionlanimi kolesarji.

Predvsem pa so se lahko seznanili z nekaterimi znamenitostmi v okolici. Na Planini se je pozno popoldne kolesarjenje in druženje končalo. Seveda na primeren način. S hrano in pijačo in z novo izkušnjo v ritmu, ki mu je lahko sledil vsak kolesar, ki se je Korenu pirdružil že dopoldne v Ajdovščini. Druženje, ki bo morda tudi tradicionalno.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ