Matej Mohorič: "Verjamem, da bom v nedeljo še tisti pravi"

Matej Mohorič: "Verjamem, da bom v nedeljo še tisti pravi"
30.09.2018 AVTOR: DZ, foto: Kolesarska zveza Slovenije

“Mi res zaupamo v Primoževe sposobnosti in verjamemo, da se lahko kosa z najboljšimi.,” je v četrtek, na uradni novinarski konferenci pred SP dejal Matej Mohorič.

Kolesarji slovenske reprezentance so bili v četrtek po prihodu v Avstrijo na voljo slovenskim in tujim medijem. Matej Mohorič je bil poleg Primoža Rogliča med najbolj zaželjenimi, poudaril pa je, da je kapetan Primož Roglič:

“V nedeljo bo kapetan izključno Primož Roglič. Mislim, da je on v nedeljo edini, ki lahko tudi zmaga, tako da se nam splača osredotočiti na njegov nastopom. Ostali bomo naredili vse, da bo imel potrebno podporo med dirko, da bomo pokrivali napade, tako da nam ne bo treba v ozadju loviti in krpati lukenj. In, da bo potem v finalu imel dobro izhodišče za zadnjih nekaj vzponov. Potem pa upamo na njegove čim boljše noge, in da bo lahko pokazal, kaj zna.” Matej Mohorič, Simon Špilak, Jan Polanc, Luka Pibernik, Domen Novak, Jan Tratnik in Grega Bole.

Sedmerica očitno zaupa Rogliču in Mohorič je izpostavil: “Mislim, da ima realne možnosti tudi za zmago na dirki. Je pa res, da še nikoli ni vozil tako zahtevne enodnevne klasike, ampak menim, da to ni ključnega pomena. Mislim, da se je s težkimi in dolgimi treningi na dirko dobro pripravil. Mi res zaupamo v njegove sposobnosti in verjamemo, da se lahko kosa z najboljšimi.” Prav neizkušenost slovenskih kolesarjev z enodnevnimi dirkami je morda celo edina slabost. Le Grega Bole je pred leti dobil klasiko v Plouayju. Ostali so bolj blesteli na večdnevnih dirkah:

“Seveda je to lahko pomanjkljivost. Tudi na svetovnih prvenstvih nihče iz te reprezentance do zdaj ni dosegel rezultata med prvo deseterico. Zato je nekoliko težko reči, da bomo zagotovo tja letos posegli. Mislim pa, da bo Primož, glede na to, kar je pokazal v zadnjih dveh letih v nedeljo konkurenčen. Letos je tudi že premagal vse, ki tu veljajo za favorite. Verjamem, da ima dobre možnosti za dober rezultat.” Tudi sam verjame, da je ohranil dovolj dobro formo: “Sezona je bila zame precej dolga, saj že od začetka dirkam na zelo visokem nivoju. Kljub temu, da sem poleti, sploh avgusta imel precej nastopov, sem še vedno na zelo visokem nivoju. Na zadnjih dveh dirkah v Italiji sem se sicer že nekoliko prestrašil, da forma pada, pa sem potem na treningih videl, da je bila razlog za ne najbolj uspešne nastope huda vročina. Verjamem, da bom v nedeljo še tisti pravi.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ