Matej Mohorič: Verjamem, da bomo držali skupaj

Matej Mohorič: Verjamem, da bomo držali skupaj
19.09.2018 AVTOR: DZ

“Bil sem nekajkrat na treningu s Primožem in videl sem, kako dober je. Lahko zmaga,” je med ponedeljkovo predstavitvijo slovenske reprezentance povedal Matej Mohorič.

Matej Mohorič ima za sabo izjemno sezono, polno uspehov. Omenimo etapno zmago na dirki po Italiji, pa odlično dirkanje na dirki po Sloveniji, sledil je naslov dražvnega prvaka, uspešni nastopi na dirki po Avstriji in potem izjemni zmagi na dveh prestižnih etapnih dirkah. Najprej je dobil BinckBank Tour, potem pa še dirko po Nemčiji.

“Definitivno sem si kaj takega želel. Za to sem pred letošnjo sezono trdo delal. Bil sem še bolj osredotočen in motiviran kot sicer. Verjetno je k tem dobrim rezultatom pripomogla tudi menjava okolja. V ekipi se počutim res domače. Verjamem, da se bom še v prihodnjih letih lahko boril za vidnejše rezultate,” je med drugim dejal Mohorič in priznal, da je imel pri zmagi na BinckBank Touru tudi nekaj sreče: “Upam in verjamem, da je to šele začetek. Na BinckBank Touru sem morda imel nekoliko sreče, vendar pravijo, da je sreča na strani pogumnih. Verjamem, da so nam v tistem pobegu s tremi minutami prednosti dali preveč svobode. Ves čas sem dirkal z mislijo na skupno razvrstitev, tako da sem dobil tisto prednost, ki mi jo je uspelo ohraniti do konca.”

Zdaj pa se je pripravljen podrediti taktiki, ki jo bo določil selektor Andrej Hauptman. To pomeni, da se bo vse bolj ali manj vrtelo okrog Primoža Rogliča: “Glede na to, da gremo prvič z osmimi kolesarji v Innsbruck lahko pričakujemo drugačno dirkanja. Precej bolj bomo lahko nadzirali potek dirke. Primož res spada v ožji krog favoritov. Smo manjša reprezentanca in verjamem, da bomo držai skupaj. Morda imajo drugi močnejše posameznike, a oni najbrž kdaj tudi nase pogledajo. Mi pa bomo držali skupaj.” Mohorič je na novinarski konferenci še dodal:

“Mi bomo skrbeli, da bo Primož ves čas v ospredju, da ne bo v ozadju na elastiki ‘štukal’ luken.” Potem je Mohorič pokazal na Primoževe noge in namejan dodal: “Mislim, da bodo te noge odločale. Verjamem, da bo dovolj močan, in da bo pokazal, kdo je Rogla.” Kljub samozavesti pa je poudaril: “Mislim, da je sposoben zmagati na dirki in da lahko s tem v mislih odide tja. Na koncu se seveda lahko tudi kaj zalomi, saj gre za enodnevno dirko. Tisti dan gre na vse ali nič. Mi bomo zadovoljni, če bo vsak dal 110 odstotkov zanj. Primož bo na koncu dal svoj maksimum in tudi, če se ne bo izšlo, bomo domov vseeno odšli zadovoljni. Ampak verjamem, da lahko Primož realno pričakuje zelo dober rezultat.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ