Mohorič kot kapetan na »belih cestah« v boj za zmago

Mohorič kot kapetan na »belih cestah« v boj za zmago
03.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Pred Matejem Mohoričem so tri enodnevne dirke v Italiji, ki so pisane na kožo njegovim karakteristikam, v ospredju pa bodo nedvomno Strade Bianche, kjer bo Mohorič kapetan Bahraina.

Matej Mohorič je lani avgustovsko izvedbo Strade Bianche po obilici smole zaključil na 19. mestu. Letos si želi precej višje ...

Sezona enodnevnih klasik se je na belgijskih tleh začela minuli konec tedna, danes pa kolesarje čaka prva enodnevna italijanska preizkušnja - Trofeo Laguieglia. Na njej bosta v ekipi Bahrain Victoriousa tudi Domen Novak in Matej Mohorič, ki bo ob Pellu Bilbau in Mikelu Landi eden od zaščitenih kolesarjev ekipe.

»Gre za pomembno dirko, saj je na začetku sezone vedno lepo pokazati dobro formo, to te napolni s samozavestjo za nadaljevanje. Trasa dirke je zelo nepredvidljiva, težko bo tako napadalcem kot šprinterjem, upam pa, da se bomo vmešali v boj za zmagovalni oder,« pravi športni direktor Gorazd Štangelj.

Če bo sredina dirka služila bolj kot ogrevanje, pa bo šlo v soboto v Toskani povsem zares, ko bo na vrsti dirka Strade Bianche. Makadamski odseki in težak zaključek v Sieni so pisani na kožo Mateju Mohoriču, enemu najbolje tehnično podkovanih kolesarjev v pelotonu, ki se belih cest zelo veseli.

»Načrtoval sem, da bom sezono začel v Španiji, a je dirka odpadla in zdaj bodo moje prve preizkušnje na vrsti v Italiji. Pozimi še nikoli nisem tako trdo treniral, res sem si želel sezono začeti v kar najboljši možni formi. Laigueglia mi je zelo všeč, zaključek na krogih je tehnično zahteven, rahel vzpon pa bo poskrbel za selekcijo. Če bo dirka težka, imamo v ekipi dovolj dobrih hribolazcev,« pravi Mohorič, ki bo kapetan Bahraina na vseh treh dirkah v naslednjem tednu dni.

»Strade Bianche je moja najljubša dirka v koledarju, sanjam o zmagi v Sieni, odkar sem dirko prvič videl na televiziji. Letos se bom še posebej posvetil tehniki in opremi in upam, da bom imel malo več sreče kot lani, ko mi je trikrat počila zračnica. Upam, da bom dobro opravil z makadamskimi odseki in se bom na zaključnem vzponu lahko boril za zmago,« Mohorič ne skriva visokih ambiciji.

Tretja dirka zanj bo GP Industria & Artigianato, ki poteka v Larcianu: »Leta 2018 sem zmagal v Larcianu, seveda bi rad letos ponovil ta uspeh. Zadnji kilometri so izredno zahtevni, z vzponom in težkim spustom. Ne verjamem, da mi bodo letos tekmeci pustili napad na spustu kot nazadnje, zato jih bo nekoliko težje presenetiti.«

Mohorič bo imel na vseh treh dirkah ob sebi Domna Novaka, za Strade Bianche pa bo ekipo okrepil še Jan Tratnik, ki bo v Toskani tako začel sezono 2021.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ