MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Nino do že osmega naslova svetovnega XC prvaka

MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Nino do že osmega naslova svetovnega XC prvaka
01.09.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Michal Cerveny

Nino Schurter po kaotičnem svetovnem prvenstvu do še ene zmage

V kanadskem Monte-Saint-Annu se je odvijalo letošnje že trideseto svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, na katerem se je pomerila svetovna elita v spustu, krosu ter še mnogih drugih kategorijah vključno z E-MTB.

V olimpijskem krosu je Nino Schurter v odsotnosti edinega pravega tekmeca Mathieua Van Der Poela po pričakovanjih ubranil naslov svetovnega prvaka že peto leto zapored. Skupaj si je legendarni Švicar priboril že osmi naslov in spet dokazal, da je najboljši tekmovalec v krosu vseh časov.

Izjemno tehnična in težavna proga, ki ji je obvladoval le Schurter

Mont-Saint-Anne je postregel s progo polno ostrih kamnov ter drugih ovir, ki so tekmovalcem povzročale precej težav z opremo ter prekrižale načrte kar nekaj najboljšim tekmovalcem. Schurter je letos veliko časa namenil pripravam ter iskanju najvarnejših linij, saj ni želel ponoviti zgodbe iz leta 2010, ko je na isti progi zaradi dveh počenih gum zgrešil naslov svetovnega prvaka. Priprave so se obrestovale, saj je Nino bil eden redkih tekmovalcev brez mehaničnih problemov.

Mathias Flueckinger kljub težavam na drugem mestu

Drugo mesto je osvojil Švicar Mathias Flueckinger, ki se je uspel držati vodilnega, dokler ni zaradi počene gume izgubil kar nekaj mest, ki pa si jih je z izjemno vožnjo kmalu priboril nazaj ter tekmo končal trideset sekund za prvim. Zmagovalec tekme svetovnega pokala na istem prizorišču leta 2018 je komentiral, da bi lahko z malo sreče končal na prvem mestu, vendar je zadovoljen z drugim mestom.

Kerschbaumer s počeno gumo tik pred ciljem

Italijanski veliki up Gerhard Kerschbaumer je le nekaj sto metrov od cilja utrpel katastrofo v obliki počene gume, kar ga je stalo stopničk. Italijanova nesreča pa je dala možnost Stephenu Tempieru, ki je tekom dirke prav tako utrpel počeno gumo, čeprav v manj ključnem trenutku. Francoski prvak se je boril do konca, in tako prehitel Kerschbaumerja ter si privozil tretje mesto.


Končni rezultati:

1. Nino Schurter: 1:27.05
2. Mathias Flueckiger: +30
3. Stephane Tempier: +38
4. Titouan Carod: +56
5. Gerhard Kerschbaumer: +1:02
6. Ondrej Cink: +1:34
7. Victor Koretzky: +1:43
8. Jordan Sarrou: +1:57
9. Andri Frischknecht: +2:00
10. Henrique Avancini: +2:07

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ