Nemke slavile v Avstriji, BTC sedmi

Nemke slavile v Avstriji, BTC sedmi
23.09.2018 AVTOR: DZ, Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto

Z ekipnim ženskim kronometrom se je začelo svetovno prvenstvo v Innsbrucku. Dobilo ga je moštvo Canyon SRAM. Slovenski BTC City Ljubljana na sedmem mestu.

Svetovno prvenstvo v Innsbrucku se je zdaj tudi uradno začelo. Po tradiciji sta prvi dan najprej na sporedu obe ekipni vožnji na čas. Najprej so se s progo spopadla dekleta. Otztal je gostil start 53,8 km dolge preizkušnje, cilj pa je bil v Innsbrucku. Lanski naslov so branile kolesarke moštva Sunweb, vendar pa jim tega uspeha tokrat ni uspelo ponoviti. Progo so namreč najhitreje premagale članice nemške ekipe Canyon SRAM Racing. Ekipo so zastopale Trixi Worrack, Lisa Klein, Elena Cecchini, Hannah Barnes, Alice Barnes in Alena Amialiusik. S povprečno hitrostjo 52,941 km/h so progo premagale v eni uri, minuti in 46 sekundah.

Drugo mesto so zasedle članice moštva Boels Dolmans. Zaostale so za 22 sekund. Tretji pa je bil Sunweb z 29 sekundami zaostanka. Sledila so moštva Wiggle High5, Mitchelton Scott, Team Virtu in na sedmem mestu že BTC City Ljubljana. Hanna Nilsson, Corinna Lechner, Anastazija Jakovenko, Eugenia Bujak, Maaike Boogaard in Polona Batagelj so s povprečno hitrostjo 50,372 km/h za zmagovalkami zaostale za tri minute in devet sekund. Na startu je bilo vsega 12 ekip. 
“Kronometer se je odvijal res hitro, ekipa je napravila tisto, kar sem od njih pričakoval, vse spoštovanje dekletom, da dajejo vse od sebe, čeprav ne tekmujejo za svojo državo,”je za uradno spletno stran Kolesarske zveze Slovenije dejal Gorazd Penko:

“Vesel sem, da nam uspevajo takšni rezultati, smo pa imeli letos ogromno smole in nikoli nismo nastopili v polni postavi na dirki World Toura. Če bi bila z nami še Olena Pavljuhina, bi bilo precej drugače, ona se primerja z Eugenio Bujak, to pomeni kar konkretno razliko. V avtu se vidi, da je razlika tudi do deset kilometrov na uro, ko Eugenia pride na čelo. Kvaliteta naše ekipe je v tem, da nobena tekmovalka ni res vrhunska kronometristka, a hkrati nobena ni res slaba v vožnji na čas, tako da je ta srednji nivo pri nas naš adut, ker so kolesarke dokaj izenačene.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ