Padec spremenil načrte, Roglič ostaja vodilni

Padec spremenil načrte, Roglič ostaja vodilni
03.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Naikefotosport

Na dirki po Baskiji je drugo etapo dobil Paul Lapeira, tudi vodilni Primož Roglič se je uspel izogniti množičnemu padcu v samem zaključku dirke.Irun je gostil start druge etape na dirki po Baskiji, ki se je po 160 kilometrih končala v Kanbu. Etapa z 2312 metri nadmorske višine je bila nadvse razgibana, pa čeprav posebno zahtevnega vzpona ni skrivala.

Primož Roglič je po zmagi na uvodni vožnji na čas nosil rumeno majico in ekipa Bora Hansgrohe je morala narekovati ritem, ko je nadzirala ubežno skupino. Štiri kilometre do cilja pa na spolzkem cestišču prišlo do množičnega padca. Primož Roglič je bil na srečo v sprednjem delu glavnine. Drugo mesto v skupnem seštevku pa je takrat izgubil Jay Vine. Večina ostalih kandidatov za vrh je ostala spredaj pred sprintom.

“Bilo je mokro, spolzko in prišlo je do padca. Zame je pomembno, da sem etapo končal v enem kosu,” je po koncu priznal Primož Roglič. Sprint je dobil Paul Lapeira pred Samuelejem Battistello in Louisom Vervaekejem. Roglič je bil 29. Ohranil je rumeno majico in ima zdaj deset sekund prednosti pred Mattiasom Skjelmosejem in Remco Evenepoelom. Ta se je Rogliču približal, ker si je na letečem cilju prislužil odbitno sekundo.

Dve sekundi je na ta način pridobil Juan Ayuso, ki je zdaj s 14 sekundami zaostanka četrti. Jonas Vingegaard je peti. O sprintu za odbitne sekunde pa je Roglič povedal: “Fantje so šli na polno. Danes ni lahkih dni. Vsi so močni in vsak išče svoje priložnosti iz dneva v dan. A za mano je dober dan.” Jutri bo zahtevnejša etapa z vzponom, ki se bo končal 19 kilometrov pred ciljem. 
Več o dirki smo tudi že pisali in opisali vsako etapo posebej.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ