Primož Roglič odpovedal jutrišnji nastop

Primož Roglič odpovedal jutrišnji nastop
21.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič se je moral odpovedati nastopu na jutrišnji novi disciplini na svetovnem prvenstvu – Mešani zasledovalni vožnji na čas. Nadomestil ga bo Jaka Primožič.

"Jutrišnjemu nastopu v mešani štafeti se je moral odpovedati Primož Roglič, ki še ni okreval po padcu na dirki po Španiji. Namesto njega bo v ekipi Jaka Primožič," so med drugim zapisali v sporočilu za javnost iz Kolesarske zveze Slovenije. Seveda pa to ne pomeni, da se je Roglič odpovedal nastopom na letošnjem svetovnem prvenstvu.

"Roglič se bo osredotočil na sredin kronometer. Seveda pa bo nastopil tudi na nedeljski cestni dirki," so še dodali pri Kolesarski zvezi Slovenije. Jutri se bo svetovno prvenstvo začelo z novo disciplino, ki bo nadomestila ekipni kronometer. Govorimo o mešani zasledovalni vožnji na čas. Tu bodo nastopale reprezentance. Trije fantje in tri dekleta. Skupna dolžina preizkušnje bo 28 kilometrov. Prvo polovico bodo bodo najprej premagali kolesarji.

Ko bosta ciljno črto prečkala prva dva moška predstavnika, se bodo na 14 kilometrov dolgo preizkušnjo podala še tri dekleta. Čas se bo štel najboljšima dvema kolesarkama. Disciplina je naletela na številna odobravanja, pa tudi na kritike s strani Patricka Lefevreja. Veliko je takih – tudi glavni mož moštva Jumbo Visma Richard Plugge – ki pravijo, da ekipne vožnje na čas ne bi smeli umakniti s svetovnih prvenstev.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ