Primož Roglič: Komaj čakam, da konec meseca nastopim

Primož Roglič: Komaj čakam, da konec meseca nastopim
16.09.2018 AVTOR: DZ

Primož Roglič je bil v petek na novinarski konferenci v avtocentru A2S v Celju, kjer je prevzel avtomobil,obenem pa je odgovoril tudi na nekaj vprašanj v zvezi s svetovnim prvenstvom.

Primož Roglič se je po izjemno odpeljani dirki po Franciji osredotočil na priprave na svetovno prvenstvo in potem na dirko po Lombardiji. S tem namenom je odpeljal tudi dirko po Veliki Britaniji, ki pa jo je končal na odličnem tretjem mestu, potem ko je po zaslugi zmage na ekipnem kronometru celo prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

“Dirka me je opomonila predvsem na to, kako težko je vse skupaj. Tja nisem prišel v pripravljenosti, da dirko dobim, ampak predvsem za pripravo, da po višini pridobim nek ritem. Dirka pa je bila vsak dan zelo težka. Slabo vreme, ozke ceste, veter, valovit teren. Se mi zdi, da je bilo vsem nastopajočim vsak dan zelo težko,” je za TV Slovenija dejal Primož Roglič, ki je od zadnji dirki še dodal: “Po srečnih naključij, ki smo si jih sicer sami izborili, sem pristal v majici vodilnega. Dali smo naš maksimum, kar je bilo dovolj za tretje mesto. Bil sem presenečen. Sigurno si želim še nekaj stvari popraviti. Do svetovnega prvenstva bo še ogromno kilometrov in videli bomo, kdo bo v Innsbrucku v danem momentu, ko se bo dirka odločala najmočnejši.”

Roglič že ima medaljo s svetovnega prvenstva. Lani je v Bergnu osvojil srebro v vožnji na čas, letos se je tej disciplini odpovedal, saj se zaradi poškodbe komolca ni mogel dovolj dobro pripraviti. Po dirki po Franciji je namreč odšel na manjšo operacijo in iz komolca so mu odstranili kamenček, ki ga je imel še od padca na pripravah na dirko po Franciji. Potem pa se je vse skupaj zapletlo: “Imel sem kar nekaj težav s komolcem. Sprva je bilo nedolžno in po dveh mesecih smo odstranili kamen iz komolca. Najprej je bilo OK, potem pa je prišlo vnetje. Dobil sem antibiotike. Še enkrat smo morali vse skupaj odpreti in očistiti. Zame je bilo premalo časa, da bi se res lahko pripravil. Konec koncev sem lani osvojil drugo mesto in karkoli drugega, kot priti tja in tekmovati za zmago bi si težko privoščil. Predvsem zato smo se vsi posvetovali in ugotovili, da je bolje, če se letos poskušamo osredotočiti samo na cestno dirko.”

Zdaj dirk ne bo več imel. Naslednja bo tista najpomembnejša. Skoraj 260 kilometrov dolga cestna preizkušnja v Innsbrucku, ki bo na sporedu 30. septembra. Favoritov za medalje je ogromno. Resni kandidati so vsekakor Alejandro Valverde, Romain Bardet, Adam in Simon Yates, Dan Martin, Tom Dumoulin, Thibaut Pinot, Wout Poels, Vincenzo Nibali, Rigoberto Uran … In vsekakor lahko sem štejemo tudi Rogliča: “Nekako gre zdaj končno vse po planih. Zdrav sem. Nekaj stvari me zagotovo še čaka, saj je do samega starta še 15 dni, tako da bomo naredili še kar ogromno nekih kilometrov. Zaenkrat pa gre vse po planih in tudi že komaj čakam, da konec meseca nastopim.”

V času po dirki po Franciji je imel v Švici prav posebno čast. Na maratonu, na katerega je bil povabljen je spoznal Cadela Evansa, nekdanjega svetovnega prvaka in zmagovalca dirke po Franciji: “Tisti dan sva se kar okrog pet ur vozila skupaj z ramo ob rami. Izjemno prijeten možakar. Prav posebnih nasvetov mi ni dal, ampak vsi vemo, ni nekih skrivnosti. Vedno je v ozadju trdo delo in ogromno nekega žrtvovanja, da ti potem lahko uspe.” Sicer pa bomo celotno slovensko reprezentanco, ki bo odšla v Innsbruck spoznali v ponedeljek. Jasno je, da bo Hauptman v Avstrijo lahko odpeljal rekordno število članov. Po uspešni sezoni in desetem mestu Slovenije med državami bo članska reprezentanca za cestno preizkušnjo štela osem kolesarjev. V kronometru pa bo nastopil Jan Tratnik, lani deseti na svetovnem prvenstvu.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ