Primož Roglič: "Treningi so prilagojeni, primerni tej dolžini"

Primož Roglič: "Treningi so prilagojeni, primerni tej dolžini"
18.09.2018 AVTOR: DZ

"V veliko čast mi je, da bom z ostalimi sedmimi prijatelji lahko nastopil na svetovnem prvenstvu, in da bomo pokazali, kdo smo Slovenci," je med drugim na novinarski konferenci povedal Primož Roglič.

Slovenska kolesarska reprezentanca se je sicer v okrnjeni zasedbi predstavila pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki bo od nedelje potekalo v Innsbrucku. Največ pozornosti je brez dvoma pritegnil Primož Roglič. V kronometru zaradi težav s komolcem ne bo nastopil, zato pa razmišlja zgolj in samo o cestni dirki. Ob sebi bo imel še sedem reprezentančnih kolegov. To bodo Matej Mohorič, Jan Polanc, Simon Špilak, Luka Pibernik, Domen Novak, Grega Bole in Jan Tratnik. Primož je izpostavil, da so to prijatelji, ne zgolj reprezentančni kolegi. “Pomembno je, da bomo vsi dali svojih 110 odstotkov in se bomo imeli dobro,” je še dodal na novinarski konferenci.

Roglič nikoli ne skriva. Zanimajo ga samo najvišja mesta. Podobno bo na svetovnem prvenstvu: “Vsi vedo. Na svetovnih prvenstvih štejejo kolajne. Zmaga, mavrična majica. Kakorkoli. Konec koncev bo to moja druga cestna dirka svetovnega prvenstva. Lani je bila prva. V kronometru sem lani v Bergnu v drugem poskusu dobil kolajno, tako da bomo videli. Dejstvo je, da imam vpliv samo na svojo pripravljenost. Postoril bom vse, kar je v moji moči. To je stvar, ki jo lahko kontroliram. Tja odhajamo s super ekipo, tako da tudi v to verjamem. Se mi zdi, da lahko gremo res nekako optimistično tja.”

Rekordno število Slovencev bo nastopilo na članski cestni dirki. Še nikoli jih ni bilo osem. Rogliča pa za več kot 260 kilometrov dolgo dirko mnogi štejejo v širši krog favoritov, pa čeprav v zadnjem obdobju z enodnevnimi dirkami nima izkušenj. “Mi je v veselje in čast, da grem lahko s še sedmimi takimi fanti na svetovno prvenstvo, in da lahko še enkrat pokažemo, da se lahko tudi Slovenija kosa s kolesarskimi velesilami. Je pa to kar specifična dirka, enkrat letno. En dan. Nov izziv tudi zame, saj prav posebnih izkušenj s tem nimam. Treningi so prilagojeni, primerni tej dolžini. Delam na tem in verjamem, da bom tja prišel optimalno pripravljen na vse to.” Slovenija ima zares izvrstne posameznike.

Odzval se je Simon Špilak. Jan Polanc je odlično pripravljen. Matej Mohorič blesti že skoraj vso sezono, avgusta pa je bil izjemen. Grega Bole se je pri Bahrainu Meridi odlično znašel v vlogi pomočnika na enodnevnih klasikah in krajših etapnih dirkah. Tu je Luka Pibernik, ki je odpeljal dirko po Španiji. Pa hribolazec Domen Novak. Jan Tratnik je dobro pripravljenost potrdil na dirki po Slovaški. Ostale kolesarske velesile bodo vsekakor pozorne na slovensko reprezentanco. “Tudi mi imamo osem tekmovalcev. Tudi mi imamo zelo dobre tekmovalce, tako da ni razloga, da bi se skrivali. Imamo jasen cilj in jasne plane, tako da moramo priti tja in narediti celotno stvar,” je za TV Slovenija še dejal Primož Roglič.

Značke: Svetovno prvenstvo, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ