Rumena majica obljublja pomoč kapetanu

Rumena majica obljublja pomoč kapetanu
11.07.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Giulio Ciccone bo v sedmi etapi dirke po Franciji nosil rumeno majico, a je jasen. Kapetan ostaja Richie Porte.

"Z drugim mestom sicer nisem zadovoljen, potem pa so mi rekli, da sem tudi v skupnem seštevku drugi. Ko pa sem slišal, da sem v rumenem, je to bil neverjeten trenutek. Sicer je to moj prvi Tour, a zdaj se je vse spremenilo," je dejal presrečni Giulio Ciccone, ki je v šesti etapi po zaslugi dolgega pobega prišel do rumene majice.





Ciccone je sicer vodilni v skupnem seštevku, a pri moštvu Trek Segafredo so se odločili, da letos na Tour odidejo z enim samim kapetanom. To je Richie Porte. Porte je bil tudi dober, saj je etapo končal v družbi favoritov in je trenutno z zaostankom 1:56 na 21. mestu.

"Giro je bil moj prvi cilj in Toura nisem imel v načrtu. Ko pa smo videli, kako dober sem, smo se odločili, da pridem in pomagam Portu. Imam načrt in to je, da imamo enega kapetana. Načrta ne bomo spreminjali, pa čeprav imam zdaj rumeno majico." Ciccone je vseeno nadvse ponosen, da mu je uspel izjemen podvig.





Na Giru je osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih, zdaj pa je oblekel še najprestižnejšo majico v kolesarstvu: "Vseeno Richie ostaja naš kapetan. Je dobro pripravljen, pa tudi Bauke je po Giru dober. V petek je ravninska etapa, tako da lahko uživamo v rumeni majici. Ampak, načrt ostaja isti. Tu smo za Richieja. Dirkam iz dneva v dan in tako bo ostalo tudi vnaprej."



Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ