Sagan na operacijo zaradi težav s srcem

Sagan na operacijo zaradi težav s srcem
23.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz ekipe Petra Sagana so napovedali prihod na slovenske enodnevne dirke v drugi polovici marca, a zdaj se je Slovak znašel v težavah. Ima namreč zdravstvene težave.

Peter Sagan je lani uradno končal kariero na najvišji ravni cestnega kolesarstva. Vseeno je zelo aktiven z gorskim kolesom, saj se želi uvrstiti na olimpijske igre v olimpijskem krosu v Parizu.

Od tega je odvisnih veliko dejavnikov, Sagan pa želi v priprave vključiti tudi nekatere dirke s cestnim kolesom in tako je njegova ekipa napovedala prihod na serijo enodnevnih preizkušenj v Sloveniji, ki bodo na sporedu v drugi polovici marca. Kakšen bo njegov program pa zdaj ni več tako zelo jasno, saj je imel Slovak na MTB dirki v Španiji težave s srcem.

Sagan je v nedeljo v Valenciji nastopil na dirki in najprej grdo padel. Kljub temu, da je precej zaostal za najboljšimi pa je prišel do cilja. Na cilju pa je doživel srčno aritimijo, saj naj bi srčni utrip znašal prek dvesto udarcev na minuto. “Med dirko je imel srčno aritmijo in želeli smo imeti vse pod nadzorom. Zdajopravljajo poseg, potem pa bodo preverili, kakšno je stanje. Če ni nič resnega - tako tudi menimo - potem bo na opazovanju,” je sporočil Saganov predstavnik za stike z javnostjo.

Sagan je v tem tednu v Italiji opravil serijo preiskav pod okriljem zdravnika Roberta Corsettija. Testiranja pri veliki obremenitvi so pokazala, da gre za srčno aritmijo, tako da je danes Sagan v bolnišnici v Anconi prestal operacijo. “Gre za pogosto težavo številnih kolesarjev. O tem smo se pogovarjali z ekipo, s Specializedom in odločili smo se, da bomo Sagan opazovali in se tako prepričali, da ni nič resnejšega. Gre za rutinsko zadevo in nočemo imeti skrbi ali stresa. Brez kolesa bo od pet do osem dni. To pa samo zato, da si opomore po manjši operaciji. Zato je naš načrt, da čez 20 dni nastopi v Marseillu,” je še dejal prej omenjeni predstavnik za stike z javnostjo.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ