Selektor kupil Pantanijevo kolo za 66 tisoč evrov

Selektor kupil Pantanijevo kolo za 66 tisoč evrov
12.12.2020 AVTOR: DZ

Bianchija, s katerim je Marco Pantani leta 2000 na dirki po Franciji v etapi do Mount Ventouxa premagal Lancea Armstronga so na dražbi prodali za 66 tisoč evrov.

Pisali smo že o tem, da se bodo določeni kolesarski izdelki, ki jih je nekoč uporabljal Marco Pantani prodajali na držabi. Podjetje Mercatone Uno, ki je podpiralo ekipo Marca Pantanija je namreč propadlo. v muzeju tega podjetja pa je bilo kar precej "Pantanijevih" športnih rekvizitov.

Zdaj so dražbo izpeljali in med drugimi stvarmi je bilo tudi kolo, ki ga je Pantani vozil na Touru 2000, ko je dobil etapo do Mount Ventouxa. Kasneje pa je dobil še etapo do Courchevela. Kolo je na dražbi s podporo nekaterih poslovnežev kupil selektor italijanske reprezezentance Davide Cassani.

Zanj je odštel kar 66 tisoč evrov. Tako so krepko presegli sprva načrtovan znesek. "Načrt je, da bi kolo 13. januarja, ko bi Marco praznoval rojstni dan, podarili Pantanijevemu muzeju v Cesenaticu," je med drugim dejal Cassani in dodal:

"To bomo naredili, da si bodo kolo lahko vsi ogledali. Zahvaliti se moram skupini prijateljev, ki so nam pomagali pri zbiranju denarja. Brez njih ne bi mogli ponuditi toliko denarja." 20 tisoč evrov manj so odšteli za kolo, s katerim je Pantani dirkal na olimpijskih igrah leta 2000. Potem so tu še številne majice, ki jih je Pantani osvojil in nosil. Skupaj so na dražbi zbrali 161 tisoč evrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ