Slovenci v Innsbrucku

Slovenci v Innsbrucku
17.09.2018 AVTOR: DZ

40-članska ekipa, do tega 24 kolesarjev. To bo slovenska reprezentanca, ki b naslednji teden prisotna na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku.

Letošnje svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu bo potekalo v Innsbrucku, sicer tudi glavnemu mestu dežele Tirolske. Prvenstvo se bo uradno začelo 22. septembra, prvi dirki – moški in ženske se bodo pomerile na ekipnem kronometru – pa bosta v nedeljo, 23. septembra. Obe preizkušnji bodo predstavniki odpeljali v dresih svojih ekip. S ponedeljkom pa bodo že v reprezentančnih dresih.

V Innsbrucku bodo podelili 12 kompletov medalj. Na dirkah bo nastopilo 24 slovenskih kolesarjev in kolesark, od tega rekordnih osem članov. Med članicami bomo imeli štiri predstavnice, med mlajšimi člani bo šest kolesarjev, štirje bodo mladinci in dve mladinki. Posamezne kategorije bodo vodili selektorji Andrej Hauptman, Gorazd Penko, Martin Hvastija, Andrej Cimprič in Martin Krašek. Na ekipnem kronometru bo nastopila ekipa BTC City Ljubljana. Tu pa so imena kolesarjev, ki bodo zastopali Slovenijo:

Člani: Primož Roglič, Grega Bole, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Simon Špilak, Jan Polanc, Domen Novak in Jan Tratnik.
Članice: Polona Batagelj, Špela Kern, Urša Pintar in Urška Žigart.
Mlajši člani: Tadej Pogačar, Nik Čemažar, Žiga Horvat, Žiga Jerman, Izidor Penko in Jaka Primožič.
Mladinci: David Čadež, Boštjan Murn, Aljaž Omerzel in Anže Skok.
Mladinki: Nika Jančič in Vita Movrin.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ