Slovenski Madrid! Veliko slavje Rogliča in Pogačarja

Slovenski Madrid! Veliko slavje Rogliča in Pogačarja
16.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dokončno potrjeno. Primož Roglič je veliki zmagovalec dirke po Španiji! Tadej Pogačar je dirko končal na tretjem mestu. Osvojila sta tri majice!

Dirka po Španiji je končana. Neverjetno zgodbo sta v teh treh tednih spisala Primož Roglič in Tadej Pogačar. Primož Roglič je dobil dobil dirko po Španiji. Obene je dobil etapo in je osvojil še zeleno majico za najboljšega po točkah. Tadej Pogačar je dobil kar tri etape. Vse tri gorske s ciljnim vzponom. Po zaslugi epskega napada in pobega v sobotni etapi pa si je priboril še belo majico najboljšega med mladimi kolesarji.

Dirko pa je končal na tretjem mesto. Samo za Rogličem in Alejandrom Valverdejem. Etapa se je po pričakovanjih končala s sprintom glavnine. Sicer pa so morali kolesarji premagati 106 kilometrov. Fuenlabrada je gostil start, cilj pa že po tradiciji Madrid. Večjih preprek kolesarji niso imeli. Zgolj leteči cilj in kroge po madridskih ulicah. Zmagal je Fabio Jakobsen, ki je tako prinesel nov uspeh moštvu Deceuninck Quick Step.

Obenem smo lahko videli proslavljanje uspehov najboljših kolesarjev. Seveda, v prvi pvrsti je to bil Primož Roglič. Ob njem pa tudi Tadej Pogačar! Za izjemno zgodbo, ki sta jo Slovenca pisala v teh treh tednih. Slovenija je tako postala nova država, ki si lasti zmago na tritedenski dirki. Letos je to po zaslugi RIcharda Carapaza že postal Ekvador. Kolmbija pa je prvič slavila zmago na Touru. Po zaslugi Egana Bernala.


Štiri etapne zmage za slovenska kolesarja












Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ