Specialized Turbo Kenevo Expert 6Fattie

Specialized Turbo Kenevo Expert 6Fattie
08.06.2018 AVTOR: Vladimir Dovla, foto: Tit Košir

V zadnjih letih je gorskokolesarski besednjak močno zaznamovala beseda enduro. Pri Specializedu so z njo celo poimenovali enega svojih paradnih modelov.

Beseda izhaja iz vzdržljivostnih motociklističnih dirk po brezpotjih, vsem je najbolj znan reli Dakar. In s Kenevom lahko izkušnjo Dakarja doživimo prav vsak dan.

Marsikdo bi besede iz uvoda označil za pretiravanje, a ob kar nekaj preizkušenih električnih kolesih enduro tako zanimivega vtisa name ni napravilo še nobeno. Močan 250-vatni elektromotor, ki je plod Specializedovega razvoja, s takojšnjim prenosom moči ob pritisku na pedala namreč konstantno ustvarja občutek, da lahko kolo preči vsako oviro. In dejansko tudi jo. Zaradi tega me je prešinila misel, v katero smer se utegne premakniti električno kolesarstvo. Tako nabrito kolo s podporo v izjemnem vzmetenju namreč sploh ne potrebuje klanca, da bi postalo zabavno! Popolnoma nove užitke sem odkril v poganjanju čez ogromne suhe veje, skale in druge prepreke, ki jih je lažje najti kot dober spust

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ