Swiss Epic: Peter Vesel z olimpijskim prvakom

Swiss Epic: Peter Vesel z olimpijskim prvakom
17.08.2020 AVTOR: DZ, vir: Peter Vesel
Peter Vesel je v soboto pripotoval v Švico, natančneje v Laax. Tam se bo začela prestižna etapna dirka Swiss Epic. Tokrat bo nastopal z Bartom Brentjensom.

"Tukaj smo od sobote zvečer. Dolga pot je bila. Ko smo imeli še dobro uro do Laaxa, nismo mogli naprej, ker je bila zaradi prometne nesreče zaprta cesta. Čakali smo tri ure," je potovanje opisal Peter Vesel: "Ko smo šli mimo videli ob cesti razrezan motoristični kombinezon, motor in cestno kolo v treh delih."

A vendar so prišli do Laaxa, kjer čakajo na start dirke. Tam se je srečal tudi z olimpijskim prvakom v olimpijskem krosu iz leta 1996 Bartom Brentjensom. Z njim bo tokrat tudi nastopal. "Z Bartom sva naredila dva skupna treninga. Dogovorila sva se, kaj bo kdo imel s sabo od orodja. Rekel mi je naj vozim na spustih pred njim, da sem s polnovzmetenim kolesom hitrejši."



Laax bo tako gostil start in cilj prve etape ter start druge etape. Zadnja etapa bo v Davosu, ki je med drugim poznan po tem, da pozimi gosti najboljše smučarske tekače. V petih dneh bodo kolesarji prevozili 350 kilometrov in premagali 12 tisoč metrov nadmorske višine. Seveda želita Peter Vesel in Bart Brentjens krojiti sam vrh v svoji kategoriji.

"V redu je, se smejeva. Včeraj, ko mi je dal drese njegove ekipe, je v šali rekel, da jih bova nosila samo jutri, potem pa dobiva majice vodilnih. Sam mislim, da ne bo tako enostavno, saj konkurenco poznam z dirke Transalp. Dolgi vzponi popolnoma spremenijo dirko. Že jutri nas čaka 60 kilometrov in 2500 višincev."

Organizator, ki pripravlja to dirko, je odgovoren tudi za dirko Cape Epic, ki so jo morali letos zaradi koronavirusa v zadnjem trenutku odpovedati, potem ko so kolesarji in osebje že pripotovali na prizorišče. Tudi za Swiss Epic so mnogi ugibali, ali jo bodo izpeljali ali ne.

Očitno pa se bo jutri vse skupaj vendarle začelo, pa čeprav se temu kolesarji ne morejo kar izogniti. "V trgovinah so brez mask. Opažam pa, da se nekako drži medsebojna razdalja.. Na prijavah so bile maske obvezne, dobili smo jih celo v startnem paketu. Startali bomo z maskami in jih po dvesto metrih zaprte vožnje sneli. Potem pa naprej v hrib," nam je še sporočil Vesel.

Swiss Epic, etape
1. etapa, 17.8.2020: Laax - Laax, 60 km, 2500 metrov nadmorske višine
2. etapa, 18.8.2020: Laax - Arosa, 75 km, 2600 metrov nadmorske višine
3. etapa, 19.8.2020: Arosa - Arosa, 50 km, 1900 metrov nadmorske višine
4. etapa, 20.8.2020: Arosa - Davos, 74 km, 2700 metrov nadmorske višine
5. etapa, 21. 8.2020: Davos - Davos, 61 km, 2550 metrov nadmorske višine

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ