Tadej Pogačar: Noge se dobro vrtijo

Tadej Pogačar: Noge se dobro vrtijo
18.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

6. mesto v vožnji na čas. Tadej Pogačar je po cilju za TV Slovenija priznal, da je zelo zadovoljen z doseženim in obenem izrazil upanje, da se bo dobro počutil tudi naslednjo nedeljo.

"Čez ovinke sem šel v drugem krogu veliko boljše in sem zelo zadovoljen. Lani sem bil deseti, letos šesti in mislim, da je to dober rezultat."

"Sem kar zadovoljen. Mogoče bi lahko stisnil malenkost več, ampak mislim, da sem nekako res šel stoprocentno. Lahko se še izboljša nekaj stvari, ampak sem zelo zadovoljen. Noge se dobro vrtijo za nedeljo," je v pogovoru za TV Slovenija takoj po cilju priznal Tadej Pogačar.

Slovenski reprezentant je sicer poskušal preživeti čim bolj miren dan in se mirno pripraviti na dobrih 40 minut dolg izziv. To mu je tudi uspelo: "Zjutraj ni nič posebnega. Bil je dokaj miren dan. Po zajtrku in pred kosilom za eno uro šel na kolo. Potem smo prišli sem in sem že na ogrevanju videl, da se kolikor toliko dobro počutim. Na sami progi sem lahko pritisnil in videl, da bom lahko iztisnil maksimalno." Na progi sta bila dva vmesna časa.

Na prvem je bil Pogačar deseti, v drugem krogu pa je imel na vrhu vzpona 7. čas. "Od starta sem šel zelo dobro. Nekako sem se preveč zagnal. Potem sem nekoliko dvomil, če bo zneslo do cilja. Ko sem prišel čez prvi krog, sem vedel, da moram iti na vse ali nič do konca in sem poskusil stisniti maksimalno v zadnjem delu čez klance in potem do cilja. Čez ovinke sem šel v drugem krogu veliko boljše in sem zelo zadovoljen. Lani sem bil deseti, letos šesti in mislim, da je to dober rezultat."

Ob pogledu na rezultate so bili samo prvi trije zares nedosegljivi, za četrtim Ethanom Hayterjem - ta se je sicer ukvarjal s težavami s kolesom - pa je Pogačar zaostal za vsega osem sekund. "Dalo bi se še stiniti kaj mogoče. Ampak, vsak, ki je danes startal bi šel jutri ali čez dva dni lahko še hitreje. Lahko smo kar zadovoljni. Vedno hočemo več, ampak se ne bom pritoževal," je še priznal za TV Slovenija in z mislijo na ponedeljek zaključil: "Jutri nekaj počitka. Noge v luft in se potem v glavi počasi resetirati v glavi in se pripraviti na cestno dirko."

Prav o cestni dirki je več povedal še v izjavi, ki so jo pripravili pri Kolesarski zvezi Slovenije: "Glavni cilj tega zaključka sezone je nedelja. Vemo, da dirka ne bo lahka. Zelo bo dolga. Danes sem se počutil v redu, noge so bile dobre, tako da upam na podoben dan tudi v nedeljo in upamo na lep rezultat." Seveda bo šlo za popolnoma drugačen način dirkanja. Govorimo o pravem maratonu. Poleg tega je Pogačar odlično formo pokazal že v Kanadi, ko je dobil VN Montreala:

"Proga je zelo težka. Čisti sprinterji ne vem, če imajo veliko možnosti, ampak specialisti za klasike bodo bolj v ospredju. Danes smo vozili skoraj identičen krog kot na cestni dirki brez enega klanca, ki bo kar ključen. 12-krat ga moramo prevoziti in na tej dirki bo veliko pomenilo prehranjevanje, pa ekipa. Kolikko energije potrošiš. Po 260 kilometrih bo zelo malo svežih kolesarjev."
"Proga je zelo težka. Čisti sprinterji ne vem, če imajo veliko možnosti, ampak specialisti za klasike bodo bolj v ospredju. Danes smo vozili skoraj identičen krog kot na cestni dirki brez enega klanca, ki bo kar ključen."
Ker je v naslednjih dneh v Wollongongu napovedano slabo vreme, bodo morali tudi treninge očitno nekoliko prilagoditi. Predvsem pa se bodo Pogačarju do srede v Avstraliji pridružili še preostali kolesarji, s katerimi bo nastopil na nedeljski preizkušnji: "V torek bo najbrž treba narediti kakšen daljši trening, saj v sredo in četrtek kaže, da bo deževalo. Nič fantaziranja. Poskusiti moramo iztistniti kakšen dober trening ta teden in ne pretiravati."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ