V Belgiji zmagovito začela ekipa Deceuninck Quick step

V Belgiji zmagovito začela ekipa Deceuninck Quick step
06.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Mark Van Hecke / Getty Images

Moštvo Deceuninck Quick Step že slavi zmago na nekoliko resnejši dirki. Florian Senechal je dobil dirko GP Vermarc Sport.

Počasi se bo sezona očitno kljub še vedno zelo prisotnemu koronavirusu očitno vendarle nadaljevala. Po dolgem premoru so izpeljali dirko za VN Vermarc Sport, ki sicer ni kategorizirana s strani UCI, tako da večje konkurence vseeno ni bilo. Kljub vsemu se je na startu zbralo lepo število kolesarjev.

Vsi seveda komaj čakajo, da se bo vendarle vse skupaj nadaljevalo in še kako potrebujejo tekmovalne kilometre. Na startu so imeli najprej minuto tišine v čast in v spomin na v soboto tragično preminulega kolesarja Nielsa De Vriendta  Kmalu po startu pa je prišlo do pobega.

V ubežni skupini je bil tudi Victor Campenaerts, medtem ko se je v lov za to skupinico podala še ena manjša skupina s Fabiem Jakobsonom. Sledili so novi napadi, pa tudi glavnina je ubežnikov vseskozi sledila z okrog minuto zaostanka. 15 kilometrov pred ciljem so bili spredaj samo Senechal, Riesebeek in Campenaerts.

Sledil je napad Senechala, ki je v samostojni vožnji nadaljeval vse do cilja in se je lahko razveselil zmage. Nizozemec Oscar Riesebeek se je Francozu še najbolj približal. Član Alpecin Fenixa je bil drugi, tretji pa Belgijec Campenaerts. Sledili so Stijn Steels, Lionel Taminiaux, Tim Merlier, Toon Aerts in Nikolas Maes.

"Ritem je bil zelo hiter. Prva dirka po dolgem času, tako da si lahko predstavljate, kako motivirani smo bili vsi. Bilo je težko, kar čutim tudi v nogah, a lepo se je vrniti na dirke in spet videti vse kolesarje, pa tudi nekaj gledalcev ob progi," je dejal Senechal:

"Forma je dobra, kar me veseli. V teh mesecih smo bili vseskozi v stiku z ekipo, nutricionisti, trenerji in športnimi direktorji. Dobro sem treniral in imel tudi težo pod nadzorom. Vse to mi je danes pomagalo. Zdaj je čas za skupne priprave v Val di Fassi, potem pa že prve dirke drugega dela sezone."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ