Veselov Ciper: Uživati ob mandarinah in pomarančah

Veselov Ciper: Uživati ob mandarinah in pomarančah
22.02.2019 AVTOR: DZ, vir: Peter Vesel / facebook

Za začetek bolj navzdol kot navzgor. Tako bi lahko opisali prolog na etapni dirki v Cipru, kjer: "Podobno, kot pri nas jabolka, tako tukaj povsod rastejo pomaranče, mandarine, limone."

Devet sekund hitrejši od olimpijskega prvaka
"Prolog s sedemsto višinskimi metri spusta in 25 metri vzpona," se nam je s Cipra oglasil Peter Vesel, ki je eden izmed manjše druščine Slovencev, ki je odpotovala na etapno dirko za gorske kolesarje na Cipru. Govorimo o dirki Afxentia. Peter Vesel nastopa v kategoriji Masters 3. In je na prologu za devet sekund ugnal celo nekdanjega olimpijskega prvaka Barta Brentjensa.

Vasica podobna Grožnjanju
"Eden mojih najboljših rezultatov," je priznal Vesel. Sicer pa je bila Blaža Pintarič v svoj kategoriji sedma, Aleš Boben deveti, Rok Naglič pa 15. In, kako je na Cipru? Že med samim prologom so kolesarji prečkali nadvse pestro vasico: "Podobna je Grožnjanu. Proga je bila prepletena po njej, kot bi se vozil gor, dol, levo, desno. Ovinek pri ovinku. Poleg tega je bila cesta še ozka in kamnika, kockasta. Srečo smo imeli, da smo startali pred dežjem," je priznal Vesel.

"Sončno, dovolj toplo tudi za kratke rokave"
"Potem, ko smo pripeljali iz te vasice smo zavili na makadam. Do cilja smo imeli še nekaj stezic, v cilju pa nas je ujela še dežna ploha.” Kljub dirkanju pa je čas tudi za uživanje v nekoliko drugačnih razmerah, kot smo jih vajeni: "Sončno, dovolj toplo tudi za kratke rokave. Ampak, ko zapiha, takrat potrebuješ vsaj kolesarski brezrokavnik."

Povsod pomaranče, mandarine, limone
"Podobno, kot pri nas jabolka, tako tukaj povsod rastejo pomaranče, mandarine, limone. Seveda si kakšno odtrgaš in lahko uživaš v okusu. Povsem drugačen okus, kot pri tistih, ki jih pri nas kupiš v trgovini.” Sicer pa se je na Cipru ujela lepa skupina prijateljev, ki stanujejo skupaj v vasici Tochi, v hišici z bazenom. To so Bobe, Naglič, Fržop in Vesel. "Vso dirko bomo tukaj, saj nas potem na start odpeljejo kar z avtobusom. Danes nas čaka 52 kilometrov dolga etapa s 1820 metri nadmorske višine."

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ