VN Šenčurja: Radoslav Rogina kronal odličen nastop Adrie Mobila (foto)

VN Šenčurja: Radoslav Rogina kronal odličen nastop Adrie Mobila (foto)
07.04.2013 AVTOR: D. Z.
Dirko za VN Šenčurja je v sprintu dvojice dobil Hrvat v dresu Adrie Mobila Radoslav Rogina, ki je ugnal Mateja Marina. Sicer pa so premoč s kar štirimi uvrstitvami med prvih šest pokazali kolesarji novomeškega moštva.

Tudi letos so člansko kolesarsko sezono v Sloveniji otvorili v Šenčurju. Za spremembo pa tokrat v tem mestecu ni bil na sporedu kriterij, ampak prava 164 kilometrov dolga enodneva dirka druge kategorije, ki je štela tudi za avstrijski pokal Tchibo. Prav zato so se na startu zbrali vsi najboljši avstrijski kolesarji, pa tudi večina najboljši slovenskih kolesarjev, ki branijo barve treh domačih moštev.

Na startu je tako bilo 130 kolesarjev iz 21 ekip. Trasa dirke ni bila težka, saj so morali kolesarji premagati zgolj en krajši vzpon. Je pa zato bila trasa tehnično zelo zahtevna. Svoje sta dodala še mraz in in veter. Do odločilnega pobega je nekoliko nenavadno prišlo že ob koncu prvega kroga. Najprej je glavnina razpadla na dva dela, ob koncu 27 kilometrov dolgega kroga pa so napadli najprej štirje kolesarji, kasneje so v ospredju ostali trije.

To so bili Radoslav Rogina, Matej Marin in Remco Broers. S složno vožnjo so si privozili skoraj tri minute prednosti. V zadnji krog so vstopili s prednostjo dobre minute, medtem ko se je v ozadju prav v predzadnjem krogu vnel lov za ubežniki. Vendar ne organiziran, ampak so se pričeli vrstiti napadi, ki so jih najbolje izkoristili prav kolesarji Adrie Mobila.

Tako se je v lovu za tremi ubežniki izoblikovala skupina petih kolesarjev, med katerimi so bili tudi Matej Mugerli, Klemen Štimulak in Kristjan Fajt. A trojice v ospredju vseeno niso uspeli ujeti. Tako so se ubežniki lahko po skoraj 140 kilometrih bega lahko udarili za zmago. Sledil je zares dolg sprint, kjer je najbolje kazalo Mateju Marinu, a prav v zadnjih metrih je mimo njega švignil Radoslav Rogina. Hrvat v dresu Adrie Mobila se je veselil zaslužene zmage.

Matej Marin je bil drugi, medtem ko se sprinta prej omenjeni Broers ni udeležil in je s šestimi sekundami zaostanka zasedel tretje mesto. Četrti je bil s 44 sekundami zaostanka Matej Mugerli, peti Klemen Štimulak, šesti pa Kristjan Fajt. Tik za deseterico, na 13. mestu je dirko končal Jan Tratnik. Pred startom je rumeno majico najboljšega v točkovanju pokala Tchibo nosil Jure Golčer, ki pa je to mesto pričakovano izgubil. Majico pa je zdaj prevzel Matej Marin.

VN Šenčurja, rezultati
1. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil 3;52:45
2. Matej Marin (Slo) Gourmetfein Simplon isti čas
3. Remco Broers (Niz) Vorarlberg 0:06
4. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 0:44
5. Klemen Štimulak (Slo) Adria Mobil isti čas
6. Kristjan Fajt (Slo) Adria Mobil 1:05
7. Patrik Tybor (Svk) Slovaška 1:33
8. Jakub Kratochvila (Češ) Arbo Gebruder Weiss isti čas
9. Enrico Rossi (Ita) Meridiana Kamen 1:41
10. Petr Lechner (Češ) Arbo Gebruder Weiss 2:11
13. Jan Tratnik (Slo) Tirol 2:13

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ