Za nesrečo kolesarjev Bore kriv voznik terenca, ki je izsilil prednost

Za nesrečo kolesarjev Bore kriv voznik terenca, ki je izsilil prednost
18.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bora Hansgrohe

Nesrečo, s katero se je končal pripravljalni kamp Bore Hansgrohe v Italiji, je povzročil voznik športnega terenca, ki je prevozil stop znak in zapeljal v kolesarje. Kelderman ima zlomljeno vretence.

Sobotna nesreča kolesarjev Bore Hansgrohe bi se lahko končala še precej slabše, kot se je, sploh glede na podrobnosti nesreče, ki so prišle na plano. Ob koncu treninga v okolici Gardskega jezera je skupina sedmih kolesarjev Bore pravilno vstopila v križišče, voznik sivega športnega terenca pa je prevozil stop znak in izsilil prednost.

Končalo se je s trkom, voznik je zapeljal direktno v skupino kolesarjev, za nizozemsko televizijo NOS pa je Ide Schelling, ki v trku ni bil udeležen, pojasnil okoliščine: »Nesrečo so videli samo fantje, kot sem slišal, jih voznik avtomobila sploh ni videl, na stop znaku se ni zaustavil in zapeljal se je neposredno v njih. Sploh ni nedolžno, če te nekdo zbije pri 30 ali 40 kilometrih na uro, takoj je bilo jasno, da nesreča ne bo minila brez posledic.«

V Bori Hansgrohe so potrdili, da je nosilec rožnate majice z lanskega Gira Wilco Kelderman, ki je ena glavnih okrepitev pred novo sezono, v trku ob pretresu možganov utrpel tudi zlomljeno vretence. Operacija ne bo potrebna, bo pa Kelderman potreboval nekaj časa, preden bo spet lahko sedel na kolo.

V skupini, ki je bila udeležena v nesrečo, ni bilo prvega zvezdnika Bore Petra Sagana, ki bo s svojo skupino kolesarjev nadaljeval s pripravami na novo sezono po programu in se v naslednjih dneh odpravil na Kanarske otoke.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ