Za ukrepe proti Fuglsangu ni dovolj dokazov, Vinokourov besen

Za ukrepe proti Fuglsangu ni dovolj dokazov, Vinokourov besen
06.02.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Pri kolesarski protidopinški agenciji CADF so potrdili obstoj preiskave proti Jakobu Fuglsangu, a hkrati priznali, da nimajo dovolj dokazov za nadaljnje ukrepanje. Alexander Vinokurov je besen.

Jakob Fuglsang se je znašel sredi dopinškega viharja, za katerega morda sploh ni bil kriv.

Pri CADF so vendarle podali še svoj del zelo slabo izpeljane preiskave proti Jakobu Fuglsangu. Potrdili so, da so prejeli kar nekaj namigov in govoric virov, ki niso pripravljeni razkriti svoje identitete, da se je Michele Ferrari res nahajal v Monacu in da so opazili Fuglsanga, kako trenira z njim. CADF je zato najel podjetje Sportradar, da dodatno razišče tematiko.

»Podatke smo hranili zelo temeljito in pazili, da ne bi prišli v javnost, na koncu pa smo se odločili, da proti Fulgsangu ne bomo nadaljevali preiskave in zato tudi UCI nismo obvestili o njej ter predložili poročila. Obžalujemo, da je poročilo prišlo v javnost,« je bila skopa izjava s strani CADF, dodali pa so še, da v prihodnje zadeve ne bodo več komentirali.

Vinokurov upravičeno besen

»Veseli smo, da je CADF razjasnil nastalo situacijo, ob tem pa jasno poudaril, da ni bilo dokazov za kakršnokoli nepravilnost, zato niso predlagali ukrepov UCI-ju. Podpiramo vse aktivnosti za čisto kolesarstvo, ob tem pa upamo, da bodo pri CADF odprli tudi temeljito preiskavo o tem, kako je poročilo lahko prišlo v javnost. S tem je nastala velika škoda ne le za nas, temveč za celotno kolesarstvo,« je v izjavi za javnost povedal šef Astane Alexander Vinokurov.

Doping je bil v zadnjih dneh tako vnovič osrednja tema pogovorov v kolesarskem svetu, čeprav se je s prvimi dirkami na evropskih tleh sezona že začela zares. Le želimo si lahko, da bodo v prihodnjih dneh in tednih bolj v ospredju kolesarji in njihovi dosežki kot pa domnevne

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ