Adria Mobil na Madžarskem proti petim WorldTour ekipam

Adria Mobil na Madžarskem proti petim WorldTour ekipam
17.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Dirka po Madžarski je letos uvrščena v prvo kategorijo UCI in bo potekala hkrati s prvim tednom Toura. To bo tudi priložnost za kolesarje Adrie Mobil, da se pomerijo z močno svetovno konkurenco.

Marko Kump (levo) se je na začetku sezone v Turčiji že dobro kosal s šprinterskim vlakom Israel Start-Up Nationa. Foto: Adria Mobil

Prireditelji dirke po Madžarski (Tour de Hongrie, UCI 2.1) so v sporočilu za javnost potrdili, da bo dirka letos izvedena v nadomestnem terminu na začetku septembra in bo priložnost za kolesarje, ki niso dobili mesta v ekipah za dirko po Franciji. Prireditelji so privabili močno konkurenco, na štartu bo pet ekip iz svetovne serije, šest ekip z licenco Pro in tudi slovenska Adria Mobil.

Za kolesarje Adrie bo to ena od večjih dirk v drugem delu sezone, ob dirki po Češki, kjer so novomeški kolesarji v preteklosti že dosegali izvrstne rezultate. Na Madžarskem bodo na štartu Israel Start-Up Nation, Mitchelton Scott, Trek Segafredo, CCC Team in Jumbo Visma. Slovenskih kolesarjev v ekipah svetovne serije na Madžarskem skoraj zagotovo ne bo, saj bosta Luka Mezgec in Primož Roglič, če bo šlo vse po sreči, takrat sredi prvega tedna dirke po Franciji.

Se pa bodo kolesarji Adrie Mobil vseeno pomerili s slovito konkurenco, morda tudi z Mathieujem van der Poelom, njegova ekipa Alpecin Fenix je na štartni listi in ne bo del dirke po Franciji, zato kanček upanja ostaja. Za novomeške kolesarje bo to dober preizkus pripravljenosti v primerjavi s tekmeci višjega kakovostnega razreda, spomladi na dirki v Antaliji pa je Marko Kump že dokazal, da se ne ustraš niti konkurence iz WorldToura.

Etape dirke po Madžarski:

1. etapa (29. avgust): Esztergom–Esztergom, 118km
2. etapa (30. avgust): Debrecen–Hajdúszoboszló, 158km
3. etapa (31. avgust): Karcag–Nyíregyháza, 182km
4. etapa (1. september): Sárospatak–Kazincbarcika, 171km
5. etapa (2. september): Miskolc–Gyöngyös-Kékestető, 188km





Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ