Beers in Blevins v zadnji etapi do prestižne skupne zmage na Cape Epicu

Beers in Blevins v zadnji etapi do prestižne skupne zmage na Cape Epicu
26.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Cape Epic

Največja in najbolj priznana etapna dirka za gorske kolesarje, južnoafriški Cape Epic, se je končala. V zadnji, 7. etapi je prišlo do spremembe v vodstvu, skupno zmago je slavila ekipa Toyota – Specialized.

Cape Epic je vsako leto razburljiva preizkušnja, na njej se pomerijo najboljši tekmovalci v gorskokolesarskem krosu in maratonu, pa tudi nekaj slovitih imen iz drugih kolesarskih panog. Letos je bil denimo na štartu tudi Vincenzo Nibali, ki pa pričakovano ni krojil razpleta pri vrhu.



Na Cape Epicu dirkajo v dvojicah, vsak dan se ura ustavi, ko drugi iz para prečka ciljno črto. Do zadnje etape sta vodila izkušena Švicarja Nino Schurter in Andri Frischknecht, po včerajšnji predzadnji etapi, ki jo je zaznamoval hud naliv, sta imela minuto in pol naskoka pred Christopherjem Blevinsom in Matthewom Beersom.

Slednja sta bila na zadnji dan favorita, etapa se je namreč začela s težkim vzponom v prvi polovici in tam sta uspela narediti razliko. Že pred zadnjo uro dirkanja sta Schurter in Frischknecht zaostajala za štiri minute in nato sta Blevins in Beers le še na polno nadaljevala do cilja, kjer sta proslavila prestižno skupno zmago na Cape Epicu.

Zmagovalca zadnje etape tudi do drugega mesta skupno

Na drugo mesto v skupnem seštevku sta se danes uspela zavihteti Nemca Georg Egger in Lukas Baum, ki sta lahko sledila Blevinsu in Beersu. Prej omenjena Švicarja sta prehitela za dobrih 20 sekund in drugo mesto na zmagovalnem odru je bilo njuno, za nameček sta slavila še zmago v zadnji etapi.

Težkih sedem etap in prolog sta zmagovalca, Južnoafričan Beers in Američan Blevins, premagala v 26 urah, 17 minutah in štirih sekundah, v cilju sta imela pred drugima Nemcema skoraj štiri minute prednosti.

Med ženskami sta slavili Kim Le Court in Vera Looser, ki sta imeli več kot pol ure naskoka pred drugima Amy Wakefield in Candice Lill. Tretji sta bili Sofia Gomez Villafane in Katerina Nash.

Končne rezultate si lahko ogledate tukaj.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ