Mezgec prvič na Tour, Kruijswijk ostal brez nastopa

Mezgec prvič na Tour, Kruijswijk ostal brez nastopa
20.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Pri Mitchelton Scottu so potrdili ekipo za dirko po Franciji, na kateri bo prvič v karieri nastopil tudi Luka Mezgec. Žal v Franciji ne bo Stevena Kruijswijka, poškodba rame je bila prehuda.

Steven Kruijswijk bi moral biti eden od treh kapetanov Jumbo Visme, pred sobotnim padcem in poškodbo je kazal, da se njegova forma počasi vzpenja in bi bil zagotovo močan adut nizozemske zasedbe. Potem pa je na nevarnem spustu v sobotni etapi dirke po Dofineji padel in si izpahnil ramo, zaradi poškodb pa bo moral izpustiti prihajajočo dirko po Franciji.

"Na žalost so bile posledice padca hujše, kot smo sprva predvidevali, zlomljeno imam kost v rami in hude odrgnine, zato bom moral izpustiti nastop na Touru. Osredotočil se bom na Giro, ekipnim kolegom na Touru želim veliko sreče, zelo sem razočaran, da ne bom z njimi v Franciji," je izjavo Kruijswijka posredovala ekipa, ki je tako ostala brez enega od kapetanov na rumeni pentlji.

Na njej bo prvič nastopil Luka Mezgec, ki bo skupaj z Darylom Impeyem adut za visoke uvrstitve v razgibanih etapah pri Mitchelton Scottu, letos bo imel bolj kot ne proste roke in ne bo v vlogi pomočnika, saj Adam Yates ne bo dirkal na skupni seštevek na Touru. Mezgecu se tako ponuja lepa priložnost, da že na debiju na Touru pride do vrhunskega rezultata.

"Letošnje leto niti približno ni normalno, pa vseeno mislim, da smo sestavili vrhunsko ekipo za dirko po Franciji. Konkurenčni bomo v vseh vrstah etap in naš cilj je, da se domov vrnemo s čim več etapnimi zmagami. Verjamem, da bomo navdušili tako sponzorje kot navijače," pravi športni direktor Matt White.

Ekipa Jumbo Visme za Tour:

Primož Roglič
Tom Dumoulin
Robert Gesink
Sepp Kuss
Tony Martin
Amund Grondahl Janssen
Wout van Aert
George Bennett

Ekipa Mitchelton Scott za Tour:

Adam Yates
Sam Bewley
Esteban Chaves
Chris Jull-Jensen
Jack Bauer
Mikel Nieve
Luka Mezgec
Daryl Impey

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ