Presenečenje pri Ineosu - brez Frooma in Thomasa na Touru!

Presenečenje pri Ineosu - brez Frooma in Thomasa na Touru!
19.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Pri Ineosu so objavili seznam nastopajočih za letošnji Tour, v ekipi bo poleg Egana Bernala tudi Richard Carapaz, ne bo pa ne Chrisa Frooma ne Gerainta Thomasa, kar je veliko presenečenje.

Pred začetkom drugega, pokoronskega dela sezone so pri Ineosu napovedovali, da bo vsaj Geraint Thomas zagotovo na Touru v vlogi drugega kapetana ob Eganu Bernalu, tudi mesto Chrisa Frooma naj bi bilo bolj kot ne zagotovljeno.

Danes pa so v sporočilu za javnost presenetili in razkrili načrte za tritedenske dirke v tej sezoni - ob Bernalu gre na Tour tudi lanski zmagovalec Gira Richard Carapaz, ki je kazal dobro formo v zadnjem času, Thomas bo ciljal na Giro, Froome pa na Vuelto.

»Ponosen sem, da imamo v naši ekipi veliko trenutnih in bodočih zmagovalcev Toura. Odločitev o izbiri ekipe ni bila lahka, morali smo preučiti zadnje informacije in formo kolesarjev in izbiro prilagoditi tako, da bomo lahko optimalno dirkali v prihajajočih mesecih,« je začel sir David Brailsford.

»Egan bo branil rumeno majico, navdušeni pa smo, da bo debi na rumeni pentlji doživel Richard Carapaz. Geraint Thomas bo ciljal na Giro in priložnost, da v svojo zbirko doda še eno tritedensko dirko, Chris Froome pa bo ciljal na Vuelto. Chris je pokazal veliko mero odločnosti, da se je vrnil na tako visoko raven, želimo ga podpreti pri tem, da osvoji še eno tritedensko dirko, z Vuelto pa mu bomo omogočili, da še malo dvigne svojo formo v prihodnjih tednih,« je zaključil Brailsford.

Ob kapetanih Bernalu in Carapazu bodo v ekipi za dirko po Franciji še Andrey Amador, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov in Dylan van Baarle. Veliko je bilo govora o tem, kako bodo v Ineosu uspeli uskladiti vse interese in želje njihovih zvezdnikov, zdaj pa je jasno, da bo kapetanska vloga nesporno pripadla Bernalu, Richard Carapaz pa bo na dirki kot "plan B", če bi se Kolumbijcu kaj zalomilo.

Ekipa Ineos Grenadiers (novi dresi so vidni na zgornji fotografiji) za Tour:

Andrey Amador
Egan Bernal
Richard Carapaz
Jonathan Castroviejo
Michal Kwiatkowski
Luke Rowe
Pavel Sivakov
Dylan van Baarle












Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ