Van Aert: »Pripravljen sem na dvoboj z van der Poelom v blatu«

Van Aert: »Pripravljen sem na dvoboj z van der Poelom v blatu«
22.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Kristof Kramon/Red Bull

Wout van Aert je v intervjuju s svojim osebnim sponzorjem Red Bullom potrdil, da se vrača na dirke ciklokrosa, prvič naj bi se z rivalom Mathieujem van der Poelom pomerila tik pred božičem.

Po koncu cestne sezone, v kateri je bil po mnenju mnogih morda najboljši kolesar leta, si je Wout van Aert privoščil zelo kratek odmor, zdaj pa doma v Gironi že intenzivno trenira za novo sezono ciklokrosa.

»Večkrat se vprašam, zakaj si to delam in zakaj si ne vzamem daljšega odmora, ki bi mi najbrž koristil. A potem si že po nekaj dneh brez kolesa želim nazaj na trening in nato na dirke, zato enostavno ne bi zdržal, da bi bil moj naslednji tekmovalni cilj šele februarja ali marca. Komaj čakam, da se ciklokros začne,« pravi van Aert.

Namesto daljših priprav bo že naslednji konec tedna v Belgiji van Aert začel dirkati v ciklokrosu, a še ne pričakuje, da bo med najboljšimi. »Prve tri dirke bom izkoristil za dvig forme, saj se na ciklokros še nisem kaj dosti pripravljal. Zdaj vse delam za dvig eksplozivnosti, ki jo na krožni dirki v blatu zelo potrebujem, na treningih za dirke na cesti pa se hitro izgubi. Konkurenca je zelo huda, na začetku vem, da ne bom med najboljšimi, po prvih treh dirkah in krajših pripravah pa upam, da bom spet lahko zmagoval okrog novega leta in potem januarja, ko želim biti v najboljši formi,« pojasnjuje Belgijec.

Seveda ni šlo niti mimo vprašanj o njegovem največjem rivalu Mathieuju van der Poelu, s katerim sta na dirki po Flandriji uprizorila enega najboljših dvobojev sezone, za nekaj centimetrov pa je bil na koncu boljši Nizozemec. »Vem, da mi na ciklokrosu ne bo nič lažje proti van der Poelu, kot mi je na cesti. Je izjemen, bolj eksploziven je kot jaz in že držati stik z njim je vedno izziv. A hkrati tudi ni edini tekmec, Eli Iserbyt in Toon Aerts sta zelo zelo močna kolesarja, vseeno pa se najbolj veselim dvobojev z van der Poelom v blatu. V minulih sezonah v ciklokrosu zaradi poškodb nisem bil v najboljši formi, letos pa upam, da se bom vrnil na vrh.«



Po dirki v Belgiji ga čaka še postaja svetovnega pokala v Taboru na Češkem, potem pa naj bi se z van der Poelom prvič pomerila 23. septembra, če bo vse potekalo po načrtih. Glavni cilj sezone ciklokrosa bo svetovno prvenstvo, ki bo letos na terenu van Aerta v Oostendeju v Belgiji.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ