Virtualni Tour: Dva dni, dva zmagovalca in NTT v vodstvu

Virtualni Tour: Dva dni, dva zmagovalca in NTT v vodstvu
06.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Za kolesarji sta dve "virtualni" etapi virtualne dirke po Franciji. Prvo je dobil Ryan Gibbons, drugo pa Julien Bernard.

V soboto so kolesarji na prvi virutalni dirki po Franciji odpeljali prvo etapo. Dirka poteka prek Zwiftove aplikacije. Predvsem pa se je prijavilo lepo število kolesarskih zvezdnikov. Med njimi je bil tudi Matej Mohorič. Kolesarji so morali premagati štiri razgibane kroge, v skupni dolžini 36,4 km. V zaključku je blestel Ryan Gibbons. V samem zaključku je Južnoafričan premagal Edvalda Boassona Hagna in Nicka Schultza. Četrti je bil Mathieu Van der Poel.

Druga etapa je bila dolga 29,5 km. Ta etapa je bila zahtevnejša in prvi je napadel Domen Novak. A večjih možnosti ni imel. In že ob vznožju najtežjega vzpona je Geraint Thomas krepko pospešil. Ko ga je skupina ujela, je napadel Michael Woods, a tudi ob pomoči Taa Geoghegana Harta ni mogel narediti večje razlike. Kljub vsemu jima je uspelo ohranjati manjšo prednost. Kasneje sta se jima priključila še Nicolas Edet in James Piccoli.

Sledil je spust proti cilju. Potem, ko je Woods 1,5 km do cilja znova napadel, je Trek Segafredo s kar tremi kolesarji poskrbel, da so Kanadačana ujeli. Sprint je dobil Julien Bernard. Freddy Ovett je bil drugi, tretji Nicolas Edet, četrti pa Woods. V skupnem seštevku je vodstvo obdržala ekipa NTT pred Rally Cycling in Alpecin Fenix. Tudi po točkah je prva ekipa NTT, na gorskih ciljih vodi Israel Start Up Nation, med mladimi pa spet NTT.

Tako kot moški se z virtualno dirko po Franciji soočajo tudi dekleta. Tudi za njimi sta dve etapi. Na vrhu pa prav tako presenečenje. Prvo etapo je dobila April Tacey iz moštva Drops. Drugo etapo pa je dobila Lauren Stephens. Američanka vozi za Tibco Silicon Valley Bank.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ