Primož Roglič: Vesel, da mi je to uspelo

Primož Roglič: Vesel, da mi je to uspelo
16.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Za zgodovino slovenskega kolesarstva," je na vprašanje o dveh Slovencih na odru po dirki po Španiji dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je veliki zmagovalec dirke po Španiji. Prvi Slovenec, ki mu je uspelo dobiti tritedensko dirko. Poleg rdeče je osvojil še zeleno majico za najboljšega po točkah. "Zelo vesel sem, da mi je danes to uspelo. Kaj naj rečem. Z vsemi uspehi se je pojavila ta želja, da poskusim nekako zmagati na tritedenski dirki. Kmalu mi je to tudi uspelo in sem zelo zelo vesel."

Dolga pot je za njim. Že v prvi etapi je bil pravi kaos, saj so s kolegi v ekipni vožnji na čas padli. Dokaz, kako težka in nepredvidljiva je sleherna tritedenska dirka. "Seveda se spominm začetka, ker ni bil ravno prijeten pričetek s padcem. Nihče nikoli ne reče, da je prav lahko skozi tri tedne. Če si res dober, potem lahko vedno nekako pokažeš svoje kvalitete v teh 21 dneh dirke."

Potem, ko je letos po sijajnem uvodu v sezono poskušal dobiti dirko po Italiji – končal jo je na tretjem mestu – se je osredotočil na priprave na špansko Vuelto. To se mu je zdaj obrestovalo: "Vse se zgodi z nekim razlogom. Če bi v Italiji zmagal, potem me tu zdaj verjetno ne bi bilo in ne bi dobil Vuelte." IN letošnja Vuelta je bila vsekakor zanimiva. Pestra. Razburljiva in zahtevna:

"Precej razburljiva Vuelta. Vsaka tritedenska dirka ima svoje značilnosti. Predvsem pa me je presenetilo to, da je dirka res nekako od prvega dne. Od prvega tedna naprej. Pokazalo se je, da so bile odločilne etape vse. Od etape ena pa vse do danes. Do 21 etape." Roglič je imel tokrat ob sebi odlično ekipo, ki mu je v težkih trenutkih velikokrat stala ob strani. Morda pa se obeta naslednje leto še močnejša zasedba:

"Tudi za nas je to prva tritedenska dirka, ki smo jo uspeli skupaj dobiti. Bomo videli. Najprej želim zaključiti še letošnjo sezono in se potem osredotočiti in določiti cilje za naslednjo sezono." Letošnja bo še dolga tudi zanj. Zdaj odhaja na svetovno prvenstvo. Sledile bodo dirke v Italiji z vrhuncem - dirko po Lombardiji. Pa meni, da se bo zdaj kaj spremenilo:

"Nič kaj drugače ne bo. Razen to, da bo pisalo, da sem zmagal tudi Vuelto. Upam, da bom še naprej lahko pokazal dobre predstave na kolesu." In tako bo lahko še velikokrat stal na odru za zmagovalce. Kot je tokrat, le da mu je tokrat družbo delal še Tadej Pogačar, o katerem pravi: "Je res izjemen talent, prijeten fant. Smo lahko res hvaležni, da ga imamo. Tudi danes na podium, da sva bila lahko skupaj dva slovenca. To je kar nekako za zgodovino slovenskega kolesarstva."

V treh tednih, do skupne zmage
Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ