Zdravnik Deceunincka se ne strinja s paniko zaradi koronavirusa

Zdravnik Deceunincka se ne strinja s paniko zaradi koronavirusa
05.03.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Zdravnik belgijske ekipe Deceuninck QuickStep Yvan Vanmol ni bil med podpisniki pisma, v katerem zdravniki ekip pozivajo organizatorje k odpovedi dirk. Pravi, da za paniko ni nobene potrebe.

Kolesarji Deceuninck QuickStepa so na začetku sezone v izvrstni formi, zato bi jim odpovedi precej prekrižale načrte.

Enajst zdravnikov iz ekip svetovne serije je podpisalo pismo, v katerem UCI in organizatorje pozivajo, naj odpovejo vse kolesarske dirke v Italiji in Franciji v mesecu marcu in pripomorejo k zaustavitvi širjenja koronavirusa.

Med podpisniki pa ni bilo Yvana Vanmola, ki pravi, da ni razloga za takšen preplah: »Seveda verjamem, da so italijanske oblasti poslušale specialiste, ko so se odločale za prepoved vseh športnih dogodkov. A ob tem vsi vemo, da se v odprtih prostorih virus širi počasneje kot v zaprtih, zato za kolesarstvo ne veljajo enaki pogoji kot za večino drugih športov.«

Vanmola je še zanimalo, kje se bo vse skupaj končalo in kako resno so se zdravniki potrudili, da bi zaustavili širjenje virusa med svojimi kolesarji: »So zdravniki zadržali svoje kolesarje v sobah po UAE Touru? So jih izolirali? In kaj bo, ko bo na sporedu dirka po Flandriji? Se bodo nastopu odpovedali tudi tam?«

Izpustiti spomenik je vendarle precej velika stvar, sploh za Belgijce in ekipo Deceunincka. Morda pa jim bodo odločitev olajšali kar organizatorji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ