--Notification--
logo

Bodi kul - BKOOL

V zimskem času, ko nas mokro in hladno vreme odvrača od vsakodnevnih treningov zunaj, kolesarji iščemo različne oblike vadbe za treniranje.
Bodi kul - BKOOL
Trenažer Bkool

BKOOL Connect Sport trenažer nam je posodilo na preizkus in predstavitev podjetje Griffin iz Celja (www.ghost.si).

Cena paketa trenažerja BKOOL je 449€. 

Daleč najpopularnejši zimski trening kolesarjev je kolesarjenje, seveda na trenažerju.

BKOOL je spletni portal, pravzaprav že skoraj socialno omrežje.

BKOOL je tudi trenažer, ki se poveže v socialno omrežje. BKOOL je trenažer, ki ponuja vožnjo po Google zemljevidih, po video posnetkih, po velodromu ali po bkool prednastavljenih trasah. Samostojno ali skupinsko vožnjo ali trenig, brezžično in preko računalnika in svetovnega spleta povezano s portalom BKOOL.

V osnovnem paketu, ki ga za 449 € v Sloveniji ponuja podjetje Griffin iz Celja (www.ghost.si), dobimo set, ki vključuje trenažer z AC/DC pretvornikom (za priklop na 220V), zadnje zapiralo obroča, podstavek za prednji obroč, ANT+ senzorja hitrosti in kadence (ki ju lahko brez težav uporabljamo tudi poleti s kompatibilnimi kolesarskimi računalniki, npr. Garmin) ter ANT+ USB ključek za povezavo z računalnikom. Za popolno evidenco podatkov potrebujemo še ANT+ senzor srčnega utripa. Poleg vsega naštetega je setu priložen še dvomesečni “zlati ” dostop do storitev portala bkool.com, ki poleg osnovne ponudbe (evidenca treningov, liga in Google zemljevidi) nudi še video vožnjo, skupinsko vožnjo, načrtovanje treningov, tekmovanja, testiranja in seveda izvoz podatkov v druge programe.

Namestitev vsega poteka hitro, res hitro. V škatli ni priložene programske opreme, le to si namreč snamemo neposredno s spleta - tako zagotovo uporabljamo zadnjo verzijo z vsemi posodobitvami. MacOS X verzije žal (še) ni, zato smo jabolčniki prisiljeni na virtualna okna - in namestimo aplikacijo BSim, ki preko ANT+ USB ključka komunicira s trenažerjem.

Z novo ustvarjenim uporabniškim računom se še prijavimo na portal bkool.com, iz (pre)obsežne knjižnice izberemo vožnjo oziroma trening in lahko začnemo poganjati...

Po dveh dneh uporabe sem nad izdelkom naravnost navdušen! Naj omenim, da sem ob vsem navdušenju za prvo vožnjo izbral kar znani krog po italijanskih Dolomitih Sellaronda s startom v Arabbi. Navdušeno zavrtim, 10 minut ogrevanja, nato vožnja po trasi: naklon se začne z 0%, vrtim lahkotno, premikam se po Google zemljevidu - o saj to bo pa šlo, enostavno! Po parih metrih pa sem se začel “vzpenjati ” na Passo Compologno, trenažerjeva zavora je ustvarila odpor, pravi odpor in prav kmalu je bilo potrebno za normalno kadenco obračati 300W in več. naporno, prav nič več enostavno, do vrha! Na spustu trenažer sam uravna hitrost, jezdec pa lahkotno vrti. Passo Gardena, Passo Sella, opazujem prelepo “kockasto ” okolico, še Passo Pordoi pa smo zaključili... 2 uri in četrt sta minili hitro. Časovno povsem realno, če odmislim, da mi ni bilo treba sestopiti in v kočo na prelazu Sella po svežo vodo, saj sem imel 6 letno asistentko Umo. Na starem trenažerju nisem zdržal več kot uro in pol, pa še to je moral biti ZELO zanimiv trening in dober film na ekranu. Sellaronda mi je tako utrudila noge, da sem za naslednji dan bil primoran izbrati ravninsko traso ...

Bsim aplikacija nam med vožnjo kaže ogromno podatkov v dveh vrsticah. Zgoraj so: čas vožnje, skupni čas z ogrevanjem, ocenjeni čas do cilja, km do cilja, trenutni naklon in naklon naslednjega odseka. Spodaj pa pri vseh podatkih trenutni in povprečni: srčni utrip (če imamo ANT+ senzor srčnega utripa), moč v W, hitrost, kadenco in porabljene kalorije. Sam power metra ne uporabljam, sem pa po testih na spletu zasledil, da je ta vgrajeni v trenažerju dokaj natančen in večjih odstopanj od proizvodov velikih imen ni.

Morda omenim še to, da je valj, po katerem drsi zadnje kolo ni vpet proti gumi, ampak le ta s pomočjo naše teže leži na njem. Če morda to pripomore k manjši obrabi, pa bom videl po parih mesecih voženj... Vsekakor pa je trenažer veliko tišji od 10 let starega - tega lahko celo brez pripomb ostalih članov družine uporabljam v dnevni sobi. Skratka, zaenkrat me je trenažer iskreno navdušil, pravi test in natančnejši opis vseh njegovih funkcij pa v eni od naslednjih številk revije Bicikel.

Komentarji

 • 0 |-10+10

  Pokliči Robert Bezenšek, 02/ 492 6333, pa vprašaj, on je zastopnik BKOOL v Celju...... info iz prve roke.....

   

 • 0 |-10+10

  Hvala.

  lp

 • 1 |-10+11

  trenažer postane moteč za ušesa vse kar je nad 30kmh, vzponi so pa tihi in mukotrpni...   :)

 • 0 |-10+10
  @Doc:

  Ali mi lahko kdo pomaga? Navdušil sem se za ta BKOOL trenažer, pa imajo trenutno na zalogi samo GO varianto ( cenejšega ). Prodajalec pravi, da je vsa razlika v moči ( 400 w ) vse ostalo pa je popolnoma enako. Ali to drži?

  Spet drugi prodajalec pa trdi, da postane po mesecu ali dveh trenažer neznosno glasen?!

  Kakšne so vaše izkušnje s tem?

   

  Če si se navdušil GO odpade. Prava izbira le močnejša Pro-varianta, ... ali clasic (predhodna bela izvedba, seveda če jo še kje dobiš).

  Kar se pa glastnosti tiče, je relativna in smo o tem že veliko pisali. 


  Sam trenažer BKOOL, je med najtišjimi na tržišču.

  uploaded

  Glavni hrup povzroča "jajčasta" ne okrogla guma oz. njena trši del - izboklina, ki je pri ventilčku in velika hitrost + 35 km/h, kar povzroča dodatne vibracije in ti. hrup.

  V izogib temu je izbor gorske trase in posledično veliko nižje hitrosti.

  ... Ob izbrani gorski, npr. Alp'dhuez-u boš slišal le "razbijanje svojega srca in kaplanje znoja", ... - sostanovalci pa le tvoje globoko dihanje in "tarnanje, kako je strmo in kaj mi je treba tega" nasmeh

  lp 

   

 • 0 |-10+10

  Očitno mi preostane le še čakanje na novo pošiljko...  smeh

 • 0 |-10+10

  BKOOL-ers

  Še ena lepa trasa ... (ki gre kamot v rubriko za "dolgi celovečerec")

  uploaded


  ... odpeljano ... in priporočam. 
  Ampak ne brez dobre priprave, (ustreznega hlajenja) dovolj bidonov in potne hrane ne bo šlo. nasmeh   

 • 1 |-10+11

  bomo zavrtel danes, bo cela ošterija na polici smeh

 • 0 |-10+10
  @Yego:
  @Jure T:

  Zdravo!
  Vprašanje. V naši aktualni ligi (SLO 2016-11 &12) je aktivnih 10 etap, v bkool aplikaciji pa jih lahko izberem samo 5. Npr. etape BOVEC-TRENTA SLO ne morem izbrat, če pa jo ročno dodam na svoj urnik, se mi pa ne šteje za ligo. Ali ti v aplikaciji naključno ponudi ligaške etape? Ne vem ali je to bug ali feature...
  Hvala za odgovor. 

  Vse etape so aktivne med 7(10)-Nov. in 27(31)-Dec. To sem dodal kot feature (s tem se malo regulira vrstni voženj). 
   

  Yego, hvala za info. Bom poskusil to etapo dodat ročno oz. kopirat. Aplikacija mi je ne ponudi, čeprav je še edina, ki je nisem odpeljal. 

  Še moj komentar glede trenažerja. Črnega, 1200W wannabe. Do 12% naklona in prikazanih 400W pri simulaciji 80kg+ človeka je obremenitev recimo kar realna, pri še večjih naklonih pa ni več spremembe. Proizvajalec zvito podaja podatek, da je trenažer zmožen simulacije obremenitve 1200W, samo ne pove pri kakšnih obratih... verjetno pri precej visokih. K sreči je malo klancev nad 12%, tako da me to niti ne moti.
  Bolj moteč je lahko hrup. Jaz sem zapazil 2 različna (v bistvu zaslišal). Eno je škripanje že pri nizkih hitrostih - škripalo je na vpetju bicikla v trenažer. Kapljica olja na vsako stran totalno reši zadevo. Drugo je pa vibriranje plastičnega ohišja pri 30kmh+. Živalsko glasno. Če delaš kroge po velodromu tvegaš, da ti pride sosed z dvocevko na vrata :). Se ne strinjam ravno s tem, da je to zaradi izbokline na gumi od bicikla oz. jajčaste feltne. Prej bi rekel, da pride vztrajnik pri določenih obratih v resonanco in trese plastično ohišje. Ne glede na obremenitev. Še pri vsakem črnem bkool trenažerju, ki sem ga videl, vztrajnik malo opleta. Made in Spain, not in Germany.
  Potem sem cel trenažer podložil z nekakšno 10mm podložno peno dim. 60x60cm iz Bauhausa. Ravno lepo paše gor, brez teleskopskih nog. Itak se jih sploh ne rabi. Zadeva utihne, hrup pa se včasih pojavi nad 50kmh, tako da me tudi to (več) ne moti. Verjetno je dobra katerakoli debelejša pena. Če mi ne bi uspelo tega zatret, bi ga že zdavnaj zapakiral in poslal nazaj. 
  Ko malo popimpaš setup, je pa trenažer čisto soliden in všečen. Aja, pogrešam podatek, kolikšno je odstopanje wattmetra...

 • 2 |-10+12

  Grimselpass je čist odklop :), zadnjih 5km je bilo res mukotrpnih

 • 0 |-10+10

  BKOOl-ers

  uploaded
   

 • 0 |-10+10

  BKOOL-ers

  uploaded • 0 |-10+10

  Živjo.

  Evo, tudi jaz končno med BKool uporabniki. Imam pa dve vprašanji:
  1. Ali je možno, da voziva dva (jaz in punca) pod isto naročnino (dobil eno-letno zastonj premium)
  2. Sedaj sem aktiviral 30 dnevni free Premium. Ali moram že takoj tudi aktivirati 1-letno naročnino, da mi ne poteče, ali lahko najprej do konca uporabim 30 dnevno?

  Hvala in že vidim svoj švic 

 • 0 |-10+10

  BKOOL-ers

  @man007 .... dobra odločitev, dobrodošel.

  Vozita lahko oba. Da bo za dekle "pravično" si naj ob isti prijavi spemeni vsaj svoje kg., da bo imela prave podatke (če jo to zanima).

  Najbolj enostavno pa je, da ima svoje geslo in svoj uporabniški račun in svoje nastavitve, plača si zimske mesece ko bo verjetno več na trenažerju in je svar najbolj enostavna.

  Izkoristi 30 free dostop,  potem pa izkoristi letno ponudbo za gratis dostop. ... opcija je tudi: (sam se nanovo registriraj in ti koristi 1-letno gratis kodo) ...(obstuječo gratis mesečno pa podari punci - registracijo preimenuj/nastavitve nastavi na dekle :)

  .... (seveda vse pod pogojem da letna ni časovno pogojena in jo moraš aktivirat .. npr. do konca leta, to pa ne vem) ... veliko užitka, se vidimo!

  lp    

 • 0 |-10+10

  1. kako izkoristiš letno gratis kodo/kako pridobiš?

  2. ali bkool software omogoča oz. avtomatsko  kreira izvozno datoteko za npr. Stravo (recimo da je račun od brata, vozil bi pa jaz pa da mu avtomatsko ne naloži na Stravo njemu, ampak da jaz kasneje naložim na moj profil) ?

   

 • 0 |-10+10

  ????

 • 0 |-10+10
  Datoteko iz Bkoola izvozis v obliki, katero zelis in jo potem lahko rocno nalozis kakor zelis (Garmin, Strava...)
  Gres pod svojo aktivnost, ki si jo odvozil in bos na desni videl gumb s puscico za export...
 • 0 |-10+10

  Bkool-ers

  @erilen ... hvala za pojasnilo.
  @thaking ... letna koda se pridobi ob nakupu (npr. ... ob akc. črni petek, ... in ostalih prodajnih aktivnostih, ki jih ponuja BKOOL)  ...

  Vsem Bkool uporabnikom in ostalim, (ki to še niste postali pa imate radi obračanje predalov), ... vesele Božične praznike.

  uploaded


  ... (kako nam je šlo v 2016 pa v nadaljevanju) ... nasmeh 

 • 0 |-10+10

  BKOOL-ers

  ... to da smo velika druščina je znano ampak, da smo odvozili toliko je pa kr mega.

  Podatki in statistika za leto 2016

  uploaded


  uploadeduploaded


  uploadeduploaded


  ... še kakšno vprašanje kakšen trenažer izbrati? ... nasmeh
   

 • 0 |-10+10

  BKOOL-ers

  Slo Bkool liga jan/feb je objavljena.

  Začetek je ravno pravšnji za po praznično kurjenje, ... praznično pridelanih zalog.  kaže jezik 

  uploaded

  uploaded


  Malo za motivacijo .... Top 10. 2016

  uploaded


   

  Veselo na vadbo, čaka vas oz. nas 10 tras. nasmeh
   

 • 1 |-10+11

  Živjo vsi uporabniki Bkoola!

  Po slabem mesecu uporabe je trenažer danes med eno in drugo vožnjo (po cca. pol ure vožnje) pričel neznosno ropotati, preskakovati, bremzati tako, da je spodnašalo gumo in tresti.

  Se je mogoče to zgodilo tudi komu drugemu? Kako ste rešili z servisom oz. garancijo?

  lp
  anže 

 • 0 |-10+10

  Jaz sem imel težave, ker mi je odpadel en čip in se ni več prižgal. Bilo je v prvem mesecu po nakupu in sem nesel v celje in so mi zamenjali bpp..

 • 0 |-10+10
  Anže, pokliči v Celje +386 3 492 6333 pa ti bodo zadevp rešili, imeli ps so tudi trgovino v Lj.....
 • 0 |-10+10

  Sem odnesel v Ghost na Litostrojski, kjer sem tudi kupil. So rekli, da je možno, da je nekaj z vetrnico in da ni nič tako groznega, da se ne bi dalo popravit. Baje bo že danes.

  Kljub temu, da mi je malo čudno, da se po enem mesecu zgodi kaj takega, jih moram pohvalit, da so kar profesionalni.

   

   

 • 0 |-10+10
  @anze00:

  Sem odnesel v Ghost na Litostrojski, kjer sem tudi kupil. So rekli, da je možno, da je nekaj z vetrnico in da ni nič tako groznega, da se ne bi dalo popravit. Baje bo že danes.

  Kljub temu, da mi je malo čudno, da se po enem mesecu zgodi kaj takega, jih moram pohvalit, da so kar profesionalni.

   

   


  Vrjetno ne gre za veternico (ali pač) in napaka pa zagotovo ni velika. Podobno sem imel tudi sam in se mi je po prvi posodobitvi sama odpravila. (torej sklepam, da je napaka bolj v programu, kar softversko z lahkoto odpravijo).

  lp. 

 • 0 |-10+10

  Je bil mehanski problem. Baje se je en vijak odšraufau.
  So fantje uredili brez problema, tko da pohvale.
   

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
 • Prodajam
  nosilec bidona ELITE CARBON
  Prodam karbonski nosilec bidona ELITE PATAO CARBON 2kos. Cena po dogovoru. Več info na ZS ali 031 311 675.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  krmilna opora PZ RACING 120mm
  Prodam malo rabljeno alu krmilno oporo PZ RACING dolžine 120mm. Več info na ZS ali 031 311 675.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Kovček za kolo IRON Case
  Prodam kovček za kolo Iron Case proizvajalca Tricosports (www.tricosports.com/iron_case .html ). Dimenzije 27 x 120 x 78 cm, teža 14 kg. Za okvirje koles velikosti do 63 cm. Vanj poleg kolesa pr ...
  Cena: 260,00 EUR
 • Prodajam
  Okvir Specialized Tarmac sl4 pro 56
  Vec info in slike na zs.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Prodam:VOŽEN zadnji dve leti.samo 300km:Specialized Tarmac S-WORKS SL2 z GARMINOM 800 HR/CAD!
  Prodam Tarmac s-works sl2.Kolo je bilo kupljeno leta 2010 in je bilo z njim prevoženih samo 15 000 km. Kolo je super očuvano,prodaja se s kolesi Carbon Dura Ace Tubeles višine 24 mm in rezervnimi ...
  Cena: 1.500,00 EUR
 • Prodajam
  POC DO BLADE AVIP sončna očala
  Prodajam originalna vrhunska in moderna športna očala znamke POC, model DO BLADE Avip, belo oranžne barve. Očala so povsem brezhibna, brez znakov uporabe in  brez praskice na steklu. Očala so v t ...
  Cena: 79,00 EUR
 • Prodajam
  Fulcrum zero 2016 možna menjava
  Prodam skoraj nove obroče fulcrum zero letnik 2016 kupljene konec aprila z gumami veloflex. Račna campagnolo ali shimano... Račun + garancija www.wiggle.com/fulcrum-racing -zero-c17-clincher-whe ...
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Trek Domane 5.2
  Prodam omenjeno specialko, rabljeno od aprila do avgusta 2016 (vozil ga je deček MTBja, a ga cesta ne mika več); -Velikost M-55cm -Oprema Ultegra (3x10) -Feltne, sedež, krmilo in opore znamke Bon ...
  Cena: 1.000,00 EUR
 • Prodajam
  Scott Cr1 Team
  Prodam carbon cestno kolo Scott Cr1 team, voženo 140km, kot rezerva. -Velikost 54cm-Oprema shimano 105 (3x9),-Feltne Mavic Ksyrium-Sedež Fizik Arione tri 2, v črni ali beli barvi-Opore in krmilo ...
  Cena: 800,00 EUR
 • Prodajam
  SWORKS Venge
  Prodam Kolo brez grupe, Specialized SWORKS Venge:Okvir velikosti 58cm (L), vožen 7000kmSedeži so na voljo: -Selle SMP Stratos, -Fizik Carbon (99g, nov)-PRO TT (nov)Feltne: Fulcrum Racing 5-s plaš ...
  Cena: Po dogovoru
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

 • Sergej_Pomurje je ocenil +1
  V zavetrju: Matej Lovše
 • kavalo05 je ocenil +1
  V zavetrju: Matej Lovše
 • kenz76 je ocenil +1
  LC-triathlete
Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

 • Kolesarski števec
 • Obroči
 • Tour Down Under 2017

Oglas 300x250

 • Prodajam
  nosilec bidona ELITE CARBON
  Prodam karbonski nosilec bidona ELITE PATAO CARBON 2kos. Cena po dogovoru. Več info na ZS ali 031 311 675.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  krmilna opora PZ RACING 120mm
  Prodam malo rabljeno alu krmilno oporo PZ RACING dolžine 120mm. Več info na ZS ali 031 311 675.
  Cena: Po dogovoru
 • Prodajam
  Kovček za kolo IRON Case
  Prodam kovček za kolo Iron Case proizvajalca Tricosports (www.tricosports.com/iron_case .html ). Dimenzije 27 x 120 x 78 cm, teža 14 kg. Za okvirje koles velikosti do 63 cm. Vanj poleg kolesa pr ...
  Cena: 260,00 EUR
Prikaži večplusNova objava
 • Podarjam
  Podarjam
  Podarim rabljene čevlje SIDI št.43, nov poltabular Conti 20mm in malo vožen Conti 23mm.
 • Podarjam
  9 redno kaseto
  podarjam. 9 redno kaseto ultegra 12_23 odlično ohranjeno.    
 • Podarjam
  Okvir Pinarello Dogma 2
  Kolega prodaja vrhunski okvir Pinarello Dogma 2 Sky Team. Okvir je originalen, velikost 58, lepo ohranjen in malo vožen. Cena: 1000 eur.Več slik in kontakt na PM. 
Prikaži večplusNova objava
Prikaži večplusNova objava


V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih