Tadej Pogačar: Ostati fant s Klanca

Tadej Pogačar: Ostati fant s Klanca
16.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Ostati hočem fant s klanca, ampak zdi se, da to ne bo tako. Še vedno pa grem z mislimi naprej in sproščeno," je v Madridu dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar. Novo ime na seznamu svetovnega kolesarstva. Tretji na letošnji dirki po Španiji. Dobil je tri etape in pri komaj 20 letih bil tudi najboljši med mladimi kolesarji. Tadej Pogačar je osupnil kolesarski svet, po prihodu v Madrid pa dejal:

"Ostati hočem fant s Klanca, ampak zdi se, da to ne bo tako. Še vedno pa grem z mislimi naprej in sproščeno. Sem kar izčrpan. Mislim, da je po treh tednih glava še najbolj izmučena." Na odru sta stala kar dva Slovenca. Primož Roglič na najvišji stopnički, Tadej Pogačar kot tretji na najnižji. Zgodovinski trenutek za Slovenijo!

"Mislim, da bo to težko ponovljivo, ker nikoli ne veš, kaj se v treh tednih lahko zgodi. Ti tedni so bili zame popolni. Nimam kaj reči. Zelo dolga in lepa izkušnja. Ves mesec. Res sem vesel in zadovoljen, da sem prišel do Madrida tako, kot sem. Ničesar ne bi spreminjal," je še dejal Pogačar, ki je prepričan, da se lahko še izboljša, pa čeprav je že zdaj odličen na vzponih:

"Čedalje močnejši na klancih že, se bo pa treba še izboljšati na nekaterih področjih. Ampak zdaj nimam skrbi." In, kako se počuti kolesar, ki pride po treh tednih dirkanja na podelitev za najboljše? Ko s sabo prinese slovensko zastavo in jo ponosno pokaže? "Ko pogledaš na toliko ljudi in vidiš same slovenske zastave je občutek izjemen," pa je skromen Pogačar.


Do bele majice in končnega tretjega mesta



















Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ