Autosaved at 100a a00ada

Naključen izdelek

Ključ za napere

11.13 € Redna cena:
8.5 € BC naročnik

presna prehrana

Komentarji

  • 0 |-10+10
    Jaz se tudi strinjam, da se v globalu poje preveč mesa, vendar nasprotniki tega (presno, vegi) gredo predaleč na račun lastnega zdravja. Bolj bi se morali zavzemati za čistejše okolje, brez umetnih substanc, ki škodujejo zdravju, zmanjševanju emisij, odpadkov, škropiv, gojenju neoporečne organsko pridelane hrane brez umetnih gnojil...
    Se pa v tem potrošniškem svetu hrana prodaja po okusnosti in užitku(mastno, sladko,) s čimer se doseže s hrano dobre občutke omamljenosti. S tem načinom se najlažje pridobiva potrošnike. Zato je posel z fast foodom in cheapvelesupermarket tako dobičkonosen...Industrijo ne zanima kaj je dobro za človeka temveč kaj se najbolj proda. Posledice pa tako ali tako uspešno rešuje/zdravi medicina in farmacija z spet svojimi produkti.
  • 0 |-10+10
    mojca81 je napisal:
    Porto, presna hrana ni za vsakogar. To moraš začutiti, da telesu paše, če ne je vse ena sama matrarija.
    Prednost presne je predvsem v tem, da ješ" živo hrano". To ni kaka new age skovanka ampak pomeni, da ima hrana, ki jo poješ veliko prebavnih encimov, ki telesu pomagajo pri prebavi. Prav tako telo te hrane izkoristi več kot npr. mesa, le tega samo 30%.


    Naši iztrebki ne vsebujejo nam uporabnih hranil, če jih potem je nekaj zelo narobe... Tako, da naša prebava izkoristi živila blizu 100% VEDNO. Kar pa ni prebavljivo (celuloza, določeni oligosaharidi iz stročnic, neresorbilni mineralni kompleksi itd..., določene snovi telo samo izloča v blato) se izloči z blatom... Tudi debelost ali mršavost ne izhaja iz razlik v prebavljanju in resorbiranju živil. Termogeni učinek živil in pa ekonomika naše prebave pa daje (zgolj po teoretičnih konceptih zaenkrat) le nekaj odstotkov in ne v desetinah odstotkov kot navajaš zgoraj glede mesa naprimer.

    Glede žive hrane pa tudi ne bi zgubljal preveč besed... V želodcu je pH 1-3, kar pomeni da večina encimov iz ''žive'' hrane ne 'deluje' več. Torej ostanejo še samo naši encimi, ki razgrajujejo te encime in ostale strukturne komponente živil.

    Drugače pa če odmislimo te zgrešene koncepte o prebavi in 'živem/neživem' pa vam vsem želim obilo veselja s presnim prehranjevanjem. In to mislim brez sarkazma!!!
  • 0 |-10+10
    Pa če se že pogovarjate o strokovnjakih glede prehrane glejte v smeri Nade Kozjek Rotovnik ...
  • 0 |-10+10
  • 0 |-10+10
    slavko1 je napisal:
    Moram reči da se že nekaj mesecev v službi poslužujem tudi menija brez mesa ( no včasih se pregrešim), in moram reči da imam za delo ravno toliko energije kot prej, ko sem vsak dan natepaval meso. Seveda s to razliko, da sem prej komaj začel z delom, ker bi šel najraje spat. Zato tisti ki pišete neumnosti da se brez mesa neda normalno funkiconirati, raje dvakrat premislite kaj pišete. Aja pa nisem pisarniški molj, da nebo pomote. :twisted: :lol: :lol:

    Moraš imet pa velko plačo, da imaš na jedilniku vsak dan meso. :twisted:
    Dvomim tudi, da ga ima vsak dan tudi povprečna recimo 3 članska družina.

    VO2max je napisal:
    Pa če se že pogovarjate o strokovnjakih glede prehrane glejte v smeri Nade Kozjek Rotovnik ...

    Tudi meni se dopadejo njeni članki v Poletu.
  • 0 |-10+10
    Sem že dal gor, pa naj bo še 1x za nekatere....

    http://en .wikipedia.org/wiki/Dave_Scott _(triathlete)

    "Dur ing the period in which he won all six of his Hawaiian triathlons Dave Scott followed a strict vegetarian (vegan) diet."
  • 0 |-10+10
    slavko1 je napisal:
    Sej ravno v tem je problem. Živinorejci vedo zakaj rabijo tok živali. Mimogrede, živinoreja naj bi bila tudi največji porabnik vode. Sicer ne me držat za besedo, toda tako sem prebral. In glede nato da pitne vode ponekod že krepko primanjkuje, in jo bo v prihodnosti še manj, je jasno kaj bi bilo potrebno narediti. Izgleda da bi eni raje jedli meso, pa makar, če vam zmanjka tudi pitne vode.

    Če je tole glede vode res tako, potem se moramo resno vsi zamisliti.

    Lisička ti se pa le poizkusi truditi še naprej. Sem se pa ravn opred časom spomnil na Gotenico, in me je res zanimalo, kako si tam zdržala. Samo sem pol pozabil vprašat. ;)


    To so si verjetno kakšni nasprotniki mesa izmislili. Veliko večji porabnik vode je kmetijstvo z zelenjavo in žitom. Ponekod celo celo reko dobesedno izpraznejo za namakalne sisteme.

    MajklNajt, ne piše pa na kak način si je razlagal to striktno vegeterjansko dieto, ali je vključevala tudi ribe in živalske produkte (mleko, jajca) ali nič od tega? Na netu najdeš nameč 'striktne' diete z vsem naštetim. Tudi ne piše katera dopolnila je jemal.
  • 0 |-10+10
    Na wikipedi-i klikni na vegan, pa boš imel vse informacije...
  • 0 |-10+10
    kolesko je napisal:
    slavko1 je napisal:
    Sej ravno v tem je problem. Živinorejci vedo zakaj rabijo tok živali. Mimogrede, živinoreja naj bi bila tudi največji porabnik vode. Sicer ne me držat za besedo, toda tako sem prebral. In glede nato da pitne vode ponekod že krepko primanjkuje, in jo bo v prihodnosti še manj, je jasno kaj bi bilo potrebno narediti. Izgleda da bi eni raje jedli meso, pa makar, če vam zmanjka tudi pitne vode.

    Če je tole glede vode res tako, potem se moramo resno vsi zamisliti.

    Lisička ti se pa le poizkusi truditi še naprej. Sem se pa ravn opred časom spomnil na Gotenico, in me je res zanimalo, kako si tam zdržala. Samo sem pol pozabil vprašat. ;)


    To so si verjetno kakšni nasprotniki mesa izmislili. Veliko večji porabnik vode je kmetijstvo z zelenjavo in žitom. Ponekod celo celo reko dobesedno izpraznejo za namakalne sisteme.

    MajklNajt, ne piše pa na kak način si je razlagal to striktno vegeterjansko dieto, ali je vključevala tudi ribe in živalske produkte (mleko, jajca) ali nič od tega? Na netu najdeš nameč 'striktne' diete z vsem naštetim. Tudi ne piše katera dopolnila je jemal.


    Mesna industrija> največji porabnik vode! Zakaj? > Kmetijstvo in pridelava koruze in ostalih dobrot za krmo živine, se šteje kot del mesne industrije. Polja koruze so v večji meri namenjena krmi ;) .

    Tako da upam ,da razumeš da mesna industrija ni samo klavnica.

    Drugače pa ob dandanašnji prehrani gre tudi naslednje dejstvo! > Vso delo, denar, surovine in čas, ki ga porabimo za vzrejo 2 govedi, ki v povprečju zadostita enoletni porabi za dve osebi, bi ob enakem deležu vseh potrebnih sredstev lahko namenili v polje soje, ki bi anahranila več kot 50 ljudi v enem letu.
  • 0 |-10+10
    Njami... :P
  • 0 |-10+10
    porto je napisal:
    jst samo ne razumem zakaj se ljudje odpovejo mesu??? tega res ne stekam... al boste vi jedli meso ali ne bodo krave in prasici umirali ker jih zato imamo!!! Jst osebno si zivljenja brez mesa ne predstavljam.... skoraj vsak dan jem meso... ce pa ni prasica ali kravice pa vsaj kako tuno... po tisti "lahki" hrani se sam osebno pocutim brez moci in v ku***..

    Ej, dobro ni treba zdaj tako grdo o živalih govorit. In ne nimamo jih zato, da bi jih jedli, ampak problem je v vsem tem, da je PREVEČ LJUDI na tem svetu in dobesedno ŽREJO mesa toliko, da je za bruhat, jaz jem 2X na teden meso in je PERFEKTNO, nič ne bi bilo narobe če bi ljudje jedli 2X do 3X mesa na teden, če ga pa žrejo vsak dan, raje ne bi o tem, ker se ve, kaj povzroča to. A ti povem zakaj ljudje jejo meso?, ker v preteklosti skozi evolucijo, ko ni mel človek kaj jest, sploh med zimo, ko ni rastla niti travica skozi led in sneg, se je moral zateči k živalim in tam dobiti hrano.

    V glavnem, mesa se NAŽIRAT je škodljivo, sej zato pa ljudje dobijo raka, ker požrejo toliko beljakovin, da že glava boli.

    Nič ne rečem, če se je´ ZMERNO!
  • 0 |-10+10
    slavko1 je napisal:
    crntuli pan je napisal:
    slavko1 je napisal:
    Sej ravno v tem je problem. Živinorejci vedo zakaj rabijo tok živali. Mimogrede, živinoreja naj bi bila tudi največji porabnik vode. )


    Če bi mesojedstvo ostalo v "normalnih" okvirih,
    Jest bi velik opoudarka dal tudi na tole če bi...Kajti jasno je da so nas prav načrtno zasvojili z mesom, in zato se je tudi zgodil tak porast živinoreje. No k porabi jasno veliko prispeva tudi porast prebivalstva, toda vseeno je tega mesa ful preveč. Tok živinoreje nebi bilo, če nebi bilo tok povpraševanja (zasvojenosti). Sam se sicer trudim da mesa čimanj pojem, toda še vedno ga jem vsaj trikrat na teden. Ene dva meseca mi ga je uspelo minimalno jesti le enkrat na teden pa še to minimalno, toda potem sem spet popustil. Vsekakor sem pa ugotovil, da se da tudi če enkrat ali dvakrat na teden ješ meso, da povsem normalno živeti.

    Ma hrana je isto kot cigareti, pijača droga...Vsega tega imamo v izobilju, in zato potem postanemo zasvojeni. Verjetno vsi vemo, da obstaja tudi zasvojenost z požrtijo. Toda ker je pa denar sveta vladar, nas prav nčrtno spodbujajo, da se čimbolj pregrešimo. Jebat ga, eni mje pač pomemben samo dobiček, za zdravje naroda se jim pa jebe. Zato je je tok kioskov pa hitre prehrane. :roll:

    S tem se strinjam POPOLNOMA!

    Tudi jaz, ko sem jedel približno 4Xna teden meso, si nisem predstavljal, da ga ne bi sploh jedel samo 1X ali 2X, zdaj sem prišel v tako navado, da ga jem ZGOLJ 1X na 2 tedna ali pa še manj, včasih se zgodi 2X na teden, ENOSTAVNO GA NE POGREŠAM!

    TO JE VSE STVAR NAVADE!!!

    Telo, se enostavno navadi na tak tempo,... deloma je tudi odvisno od človeka do človeka.
  • 0 |-10+10
    Tudi ob gojenju vse krme za živino + voda, ki jo sama živina porabi se ne morejo primerjati z vodo, ki se porabi za ostale panoge kmetijstva.

    Tu se tudi govori o nekem mesnem lobiju. Za primerjavo, vsa mesna industrija v ZDA skupno z živalskimi pridelki (mleko, jajca,...) prinese 80 miljard dolarjev, medtem ko pridelava zelenjave, pšenice in podobno 110 miljard dolarjev. Meso na zadnjem mestu pri izvozu.
    Torej bi prej lahko rekli, da gre za kak drug lobi proti mesu.
  • 0 |-10+10
    DusanK je napisal:
    slavko1 je napisal:
    Moram reči da se že nekaj mesecev v službi poslužujem tudi menija brez mesa ( no včasih se pregrešim), in moram reči da imam za delo ravno toliko energije kot prej, ko sem vsak dan natepaval meso. Seveda s to razliko, da sem prej komaj začel z delom, ker bi šel najraje spat. Zato tisti ki pišete neumnosti da se brez mesa neda normalno funkiconirati, raje dvakrat premislite kaj pišete. Aja pa nisem pisarniški molj, da nebo pomote. :twisted: :lol: :lol:

    Moraš imet pa velko plačo, da imaš na jedilniku vsak dan meso. :twisted:
    Dvomim tudi, da ga ima vsak dan tudi povprečna recimo 3 članska družina.

    VO2max je napisal:
    Pa če se že pogovarjate o strokovnjakih glede prehrane glejte v smeri Nade Kozjek Rotovnik ...

    Tudi meni se dopadejo njeni članki v Poletu.
    Ma Dusank tep ni pomoči. :twisted: :lol: Ne vem kaj na ti rečem, toda vse sme napisal, tako da je vse jasno ko beli dan. :twisted:
  • 0 |-10+10
    crntulipan je napisal:
    kolesko je napisal:
    slavko1 je napisal:
    Sej ravno v tem je problem. Živinorejci vedo zakaj rabijo tok živali. Mimogrede, živinoreja naj bi bila tudi največji porabnik vode. Sicer ne me držat za besedo, toda tako sem prebral. In glede nato da pitne vode ponekod že krepko primanjkuje, in jo bo v prihodnosti še manj, je jasno kaj bi bilo potrebno narediti. Izgleda da bi eni raje jedli meso, pa makar, če vam zmanjka tudi pitne vode.

    Če je tole glede vode res tako, potem se moramo resno vsi zamisliti.
    http://www.slavko.mojfo rum.si/slavko-about134-32.html
    Lisička ti se pa le poizkusi truditi še naprej. Sem se pa ravn opred časom spomnil na Gotenico, in me je res zanimalo, kako si tam zdržala. Samo sem pol pozabil vprašat. ;)


    To so si verjetno kakšni nasprotniki mesa izmislili. Veliko večji porabnik vode je kmetijstvo z zelenjavo in žitom. Ponekod celo celo reko dobesedno izpraznejo za namakalne sisteme.

    MajklNajt, ne piše pa na kak način si je razlagal to striktno vegeterjansko dieto, ali je vključevala tudi ribe in živalske produkte (mleko, jajca) ali nič od tega? Na netu najdeš nameč 'striktne' diete z vsem naštetim. Tudi ne piše katera dopolnila je jemal.


    Mesna industrija> največji porabnik vode! Zakaj? > Kmetijstvo in pridelava koruze in ostalih dobrot za krmo živine, se šteje kot del mesne industrije. Polja koruze so v večji meri namenjena krmi ;) .

    Tako da upam ,da razumeš da mesna industrija ni samo klavnica.

    Drugače pa ob dandanašnji prehrani gre tudi naslednje dejstvo! > Vso delo, denar, surovine in čas, ki ga porabimo za vzrejo 2 govedi, ki v povprečju zadostita enoletni porabi za dve osebi, bi ob enakem deležu vseh potrebnih sredstev lahko namenili v polje soje, ki bi anahranila več kot 50 ljudi v enem letu.
    Ko si že lih sojo omenjal .Sojini polepti so slastni za popizdit. In pol naj pa kdo reče, da si ne predstavlja kosila brez mesa. Vam povem možnosti je toliko da kar ni res. :P

    http://www.slavko.moj forum.si/slavko-about134-32.ht ml
  • 0 |-10+10
    kolesko je napisal:
    Tudi ob gojenju vse krme za živino + voda, ki jo sama živina porabi se ne morejo primerjati z vodo, ki se porabi za ostale panoge kmetijstva.

    Tu se tudi govori o nekem mesnem lobiju. Za primerjavo, vsa mesna industrija v ZDA skupno z živalskimi pridelki (mleko, jajca,...) prinese 80 miljard dolarjev, medtem ko pridelava zelenjave, pšenice in podobno 110 miljard dolarjev. Meso na zadnjem mestu pri izvozu.
    Torej bi prej lahko rekli, da gre za kak drug lobi proti mesu.


    Zakaj meso ni tako izvozni izdelek? ja že zaradi same narave mesa + strogi pogoji za pridelavo, predelavo...
    Bi kupil super poceni piščanca iz Kitajske? :twisted:

    + kmetijstvo ni več samo pridelava pšenice in zelenjave. Računaj na biogoriva, iz "zelenjave" (žitaric) se danes dela tudi vezane plošče, pohištvo, itd...
    + razumi, da zelenjavo jemo skorajda vsi, medtem ko vedno več ljudi opušča mesno prehrano, nekateri tudi zato ker je moderno itd...
  • 0 |-10+10
    [/quote] Naši iztrebki ne vsebujejo nam uporabnih hranil, če jih potem je nekaj zelo narobe... Tako, da naša prebava izkoristi živila blizu 100% VEDNO. Kar pa ni prebavljivo (celuloza, določeni oligosaharidi iz stročnic, neresorbilni mineralni kompleksi itd..., določene snovi telo samo izloča v blato) se izloči z blatom... Tudi debelost ali mršavost ne izhaja iz razlik v prebavljanju in resorbiranju živil. Termogeni učinek živil in pa ekonomika naše prebave pa daje (zgolj po teoretičnih konceptih zaenkrat) le nekaj odstotkov in ne v desetinah odstotkov kot navajaš zgoraj glede mesa naprimer.
    Glede žive hrane pa tudi ne bi zgubljal preveč besed... V želodcu je pH 1-3, kar pomeni da večina encimov iz ''žive'' hrane ne 'deluje' več. Torej ostanejo še samo naši encimi, ki razgrajujejo te encime in ostale strukturne komponente živil.
    Drugače pa če odmislimo te zgrešene koncepte o prebavi in 'živem/neživem' pa vam vsem želim obilo veselja s presnim prehranjevanjem. In to mislim brez sarkazma!!!" [/quote]


    Sicer se mi zdi dobro, da imamo različna mnenja o stvareh, saj brez tega ne bi bilo napredka, me pa zmoti, da neko stvar okarakteriziraš za "zgrešene koncepte" ker se mi zdi, da ne poznaš dobro obe plati.
    Ker se prebava ne začne in konča v želodcu so živi encimi še kako pomembni.
    Iztrebki ne vsebujejo bistvene količine našemu telesu uporabnih snovi, to je res. Razlog za to pa je, ker so bile te snovi za telo delno neprebavljive že ko smo jih pojedli. To v osnovi velja za vlaknine in za večino hrane, ki jo skuhamo. Razlog je v tem, da toplota vpliva na strukture molekul. Če so zaradi toplote zelo spremenjene jih telo ni navajeno in jih posledično težje prebavlja(npr. olje- hladnost iskano olje je boljše od toplo stiskanega, meso - beljakovine na toploti koagulirajo, postanejo manj topne in so slabše prebavljive. ) Zato tudi, veliko športnikov je suši, saj imajo od beljakovin v surovi ribi več kot v kuhani. To pomeni, da telo ne izkoristi 100% mesa, ki smo ga zaužili.
    Verjetno se strinjamo, da je bolj zdravo pojesti svežo solato, ne pa zelenjavno juho, sveže jabolko bolje kot jabolčni kompot? Razlog za to ni samo v izgubi vitaminov, temveč tudi v molekulski strukturi hrane. Nisem še zasledila raziskave, ki bi govorila da živali na kuhani enolični hrani npr. kuhanem mesu živele dlje kot živali na surovem mesu.
    Še en primer je jogurt, ki pomaga pri črevesni flori, surov, ne kuhan. In encimi v jogurtu delujejo v črevesju, torej se ne uničijo v želodcu!
    Da o električnem potencialu hrane, organskih oblikah mineralov in vitaminov ne govorim.
    Se pa strinjam, da ni dovolj prebrati eno knjigo in se potem odločiti kako bomo jedli. Poleg tega da poslušamo svoje telo, se je pametno posvetovati z ljudmi, ki imajo s takšnim načinom prehrane lastne izkušnje ali s strokovnjakom (z izkušnjami) :)
  • 0 |-10+10
    Sicer je bilo govora samo o živem/neživem in o prebavi in ne o slabostih toplotne obdelave živil. Seveda nekaj malega doprinesejo stvari, ki jih omenjaš vendar ne v desetinah odstotkov kot navajaš v prvem postu. Potemtakem bi, ponovno navajam, v iztrebkih morali najti merljive in pomembne količine hranil, pa temu ni tako.
    Pomen encimov (ki celicam v živilih služijo čisto iz drugih razlogov) v živilih vidim predvsem v tem, da so sposobni oz. specializirani za razgradnjo določenih vezi v makromolekulah, ki jih mi sami ne oziroma manj učinkovito, spet koliko teh encimov ostane pomembno aktivnih v našem GIT zavisi od posameznih živil.
    Dejstvo je da se hrana s kuhanjem delno hidrolizira (neencimsko prebavi), kar pomeni, da lahko ima nekoliko nižjo kalorično vrednost in da se vrednost takšnih živil lahko zmanjša, spet druga živila so brez toplotne obdelave neuporabna in neprebavljiva. Tudi kaj je lažje prebavljivo ali cela živalska celica ali toplotno lizirana z delno hidroliziranimi proteinskimi kompleksi je pod vprašajem. Dejstvo pa je in tudi zelo logično da se struktura živil spremeni z toplotno obdelavo, zdaj ali pozitivno ali negativno s stališča zdravja, pa ne gre posploševati, sploh ko vključimo še ostale dejavnike (npr. mikrobiološko kontaminacijo).

    Če poseduješ kakšne pametne reference na to temo bi bil zelo vesel, če bi mi jih posredovala na private. Pa veliko uspeha v poslu ti želim.

    Lp
  • 0 |-10+10
    Sicer je bilo govora samo o živem/neživem in o prebavi in ne o slabostih toplotne obdelave živil. Seveda nekaj malega doprinesejo stvari, ki jih omenjaš vendar ne v desetinah odstotkov kot navajaš v prvem postu. Potemtakem bi, ponovno navajam, v iztrebkih morali najti merljive in pomembne količine hranil, pa temu ni tako.
    Pomen encimov (ki celicam v živilih služijo čisto iz drugih razlogov) v živilih vidim predvsem v tem, da so sposobni oz. specializirani za razgradnjo določenih vezi v makromolekulah, ki jih mi sami ne oziroma manj učinkovito, spet koliko teh encimov ostane pomembno aktivnih v našem GIT zavisi od posameznih živil.
    Dejstvo je da se hrana s kuhanjem delno hidrolizira (neencimsko prebavi), kar pomeni, da lahko ima nekoliko nižjo kalorično vrednost in da se vrednost takšnih živil lahko zmanjša, spet druga živila so brez toplotne obdelave neuporabna in neprebavljiva. Tudi kaj je lažje prebavljivo ali cela živalska celica ali toplotno lizirana z delno hidroliziranimi proteinskimi kompleksi je pod vprašajem. Dejstvo pa je in tudi zelo logično da se struktura živil spremeni z toplotno obdelavo, zdaj ali pozitivno ali negativno s stališča zdravja, pa ne gre posploševati, sploh ko vključimo še ostale dejavnike (npr. mikrobiološko kontaminacijo).

    Če poseduješ kakšne pametne reference na to temo bi bil zelo vesel, če bi mi jih posredovala na private. Pa veliko uspeha v poslu ti želim.

    Lp
  • 0 |-10+10
    mojca81 je napisal:
    Poleg tega da poslušamo svoje telo, se je pametno posvetovati z ljudmi, ki imajo s takšnim načinom prehrane lastne izkušnje ali s strokovnjakom (z izkušnjami) :)


    Mojca, verjamem, da si vse to skupaj sklofala nekoliko na hitro in povrsno, vednar glede na to, da se nato prodajas kot strokovnjak s tega podrocja, takega flancanja ne bi pricakoval. V bistvu je vse, kar si napisala, na precej trhlih tleh. Da ne recem, laz. Vem, da take nebuloze tistim finim gospam, ki zelijo zgubiti nekaj kilogramov s pomocjo takih kvazi-strokovnjakov, enostavno prodas, tudi verjamem, da kaki za par dni dieta celo pomaga, vendar ne zaradi tega, ker bi imela ti prav ali ker bi bile tvoje metode ucinkovite. Vsaj na podlagi napisanega ne. Sorry. Bo treba se enkrat v solo :)
  • 0 |-10+10
    pietro je napisal:
    mojca81 je napisal:
    Poleg tega da poslušamo svoje telo, se je pametno posvetovati z ljudmi, ki imajo s takšnim načinom prehrane lastne izkušnje ali s strokovnjakom (z izkušnjami) :)


    Mojca, verjamem, da si vse to skupaj sklofala nekoliko na hitro in povrsno, vednar glede na to, da se nato prodajas kot strokovnjak s tega podrocja, takega flancanja ne bi pricakoval. V bistvu je vse, kar si napisala, na precej trhlih tleh. Da ne recem, laz. Vem, da take nebuloze tistim finim gospam, ki zelijo zgubiti nekaj kilogramov s pomocjo takih kvazi-strokovnjakov, enostavno prodas, tudi verjamem, da kaki za par dni dieta celo pomaga, vendar ne zaradi tega, ker bi imela ti prav ali ker bi bile tvoje metode ucinkovite. Vsaj na podlagi napisanega ne. Sorry. Bo treba se enkrat v solo :)

    Ima prav mojca81, PREVERJENO;), nisem potreboval hujšanja, zgolj probal sem in OBČUTEK JE BIL FANTASTIČEN, a vseeno jem 2X na teden meso, pa ne TRMOGLAVIM, da so zato presnojedci tepci.
  • 0 |-10+10
    Ma tolko prav, kot bi mel prav jaz, ce bi rekel, da mamo nos zato, da nam ocala ne padejo dol iz glave. Z zgodbo od dalec ni nic narobe, samo mehanisticno je pa falila.

    To pa kar eni cutite, ko poizkusite z drugacnim nacinom prehranjevanja, je pa, seveda, ce ne gres iz neke nezdrave skrajnosti, najverjetneje placebo efekt. Ja, obcutek vara. Ni nic narobe s tem, dokler te nekje ne dohiti ...
  • 0 |-10+10
    pietro je napisal:
    Ma tolko prav, kot bi mel prav jaz, ce bi rekel, da mamo nos zato, da nam ocala ne padejo dol iz glave. Z zgodbo od dalec ni nic narobe, samo mehanisticno je pa falila.

    To pa kar eni cutite, ko poizkusite z drugacnim nacinom prehranjevanja, je pa, seveda, ce ne gres iz neke nezdrave skrajnosti, najverjetneje placebo efekt. Ja, obcutek vara. Ni nic narobe s tem, dokler te nekje ne dohiti ...

    Saj imaš cel kup hrane, ki vsebujejo ravno toliko koristnih snovi kakor jih ima meso, le znat je treba poiskat to in se pozanimat, nič težkega. Samo v tem je razlika, da z mesom lažje pridobiš hitreje vse to kar bi z presno hrano potreboval več dela(kajti lažje je vrčt en zrezek govej ali konjsko ali jelenje meso v ponev in ga spečt),... Enim pač meso dela prebavne težave žal;). Ga prebavljajo zelo počasi.
  • 0 |-10+10
    VO2max, napiši mi na o.s. katere teme te zanimajo, ti bom posredovala akkšno literaturo i nekaj zanimivih linkov.

    lepe želje pošiljam nazaj! :)
  • 0 |-10+10
    pietro je napisal:
    mojca81 je napisal:
    Poleg tega da poslušamo svoje telo, se je pametno posvetovati z ljudmi, ki imajo s takšnim načinom prehrane lastne izkušnje ali s strokovnjakom (z izkušnjami) :)


    Mojca, verjamem, da si vse to skupaj sklofala nekoliko na hitro in povrsno, vednar glede na to, da se nato prodajas kot strokovnjak s tega podrocja, takega flancanja ne bi pricakoval. V bistvu je vse, kar si napisala, na precej trhlih tleh. Da ne recem, laz. Vem, da take nebuloze tistim finim gospam, ki zelijo zgubiti nekaj kilogramov s pomocjo takih kvazi-strokovnjakov, enostavno prodas, tudi verjamem, da kaki za par dni dieta celo pomaga, vendar ne zaradi tega, ker bi imela ti prav ali ker bi bile tvoje metode ucinkovite. Vsaj na podlagi napisanega ne. Sorry. Bo treba se enkrat v solo :)


    Kritiziranje res ni težko delo, argumentirati svoje izjave pa očitno malo težje? :D

Dodaj komentar

Pošlji komentar kot odgovor uporabniku: nobody
  • Prodajam
    Ambit 2S HR - bel
    Prodajam nov Ambit 2S bel z HR pasom. 
    Cena: 235,00 EUR
  • Prodajam
    SCOTT ADDICT R3 VEL. 56; ULTEGRA SL; KSYRIUM SL;
    Prodam cestno kolo Scott addict R3, velikost 56 (sedežna opora ni integrirana), lepo ohranjeno, modelno leto 2009, kupljeno februarja 2012. Specifikacije: - karbonski okvir velikost L oz. 56 - gr ...
    Cena: 950,00 EUR
  • Prodajam
    bianchi oltre
    Prodam Bianchi Oltre odlično ohranjen in servisiran. Oprema na kolesu je Campagnolo super record. Vrhunsko kolo, z izjemnimi voznimi karakteristikami, ki vedno obrača poglede. Kolo se prodaja z o ...
    Cena: 2.850,00 EUR
  • Prodajam
    Polar RCX5
    Prodam zelo dobro ohranjeno in malo rabljeno športno uro Polar RCX5 z GPSom in kolesarskimi senzorji.   Tehnične značilnosti ure: www.polar.com/sl/izdelki/izbo ljsaj_svojo_ucinkovitost/tek_v ek ...
    Cena: 200,00 EUR
  • Prodajam
    Krono Energija, velikost S
    V celoti karbonsko! Krono/TT Velikost S: 166-176cm Kolo ima: - novo gonilko - nova menjalnika, - nov gonilni ležaj - nove zavorne čeljusti - novo verigo Campagnolo Veloce, 2x10 prestav TT bari Vi ...
    Cena: 630,00 EUR
  • Prodajam
    Specialized SW Tarmac SL4, XL
    Voženo dve sezoni Velikost XL/58: 180-192cm Oprema Dura Ace 7900 Obroči karbonski: 4ZA tubular ali DA 7850! (ista cena) (ali drugi whellset po izbiri) Zraven še pedala Look keo Kolo je pred kratk ...
    Cena: 2.500,00 EUR
  • Prodajam
    specialka
    cestno kolo Ridley gladius, komb. carbon_alu, velikost 56 (sam imam 183cm), oprema Ultegra, zelo dobro ohranjeno,...
    Cena: Po dogovoru
  • Prodajam
    WHEELSET račna:SHIMANO/SRAM in CAMPAGNOLO470 eur
    VEČ NA BOLHA.COM :   www.bolha.com/rekreacija-spor t/kolesarstvo/kolesarska-oprem a/ostala-kolesarska-oprema/whe elset-obroci-obrocniki-feltne- kolesarski-obroci-rabljeno-129 4439468.html?ac ...
    Cena: Po dogovoru
  • Prodajam
    GLUKOZAMIN,CHONDROITIN & MSM prodam ali menjam
    več na bolha.comwww.bolha.com/lepota-in-zdrav je/zdravje/prehranska-dopolnil a/glukozamin-glucosamine-chond roitin-msm-sklepi-1292057159.h tml?aclct=1406453607 &kw=glukozaminlp
    Cena: Po dogovoru
  • Prodajam
    KOLESARSKE NOGAVICE različni modeli
    Naprodaj so kolesarske nogavice , več različnih modelov od S do L velikostislike na bolha.com :www.bolha.com/rekreacija-spor t/kolesarstvo/kolesarska-oprem a/celade-ostala-zascitna-oprem a/kol ...
    Cena: Po dogovoru
Prikaži večplusNova objava

Zadnji pluski

Prikaži več

Najboljši komentarji v obdobju

  • Lepa tura
  • Pokaži kaj voziš 2014
  • ŠENTJURSKA runda

Oglas 300x250

Prikaži večplusNova objava
  • Podarjam
    kolesarski čevlji
    Podarjam dva para kolesarskih čevljev Gaerne, karbonski podplat, številka 44.
  • Podarjam
    Kolesarski dopust
    Brezplačni kolesarski dopust za  štiri+1 osebe v srednji Dalmaciji- Knin od 2. 6 2014 dalje , do 6.11  . Organizirate si lahko kolesarjenje in kopanje vsak dan na morju - Šibenik, Vodice, Solaris ...
  • Podarjam
    Podarim revije Bicikel
    Podarim komplet po dolgem in počez prebranih revij Bicikel in sicer vse od 3/2013 pa do 5-6/2014 ter 7-8/2011, ki mi je ostala iz prejšnje serije. Najraje mlajšemu nadobudnemu kolesarju. Prevzem ...
Prikaži večplusNova objava
  • Kupim
    Zavora trenažerja
    Torej, kupim zavoro trenažerja ali cel trenažer v okvari, seveda pod pogojem, da je zavora brezhibna. Znamka ni pomembna.
  • Kupim
    KUPIM 8 ali 9 redno grupo za cestno kolo
    Kupim 8 ali 9 redno grupo za cestno kolo: - Shimano Dura Ace / Ultegra - Campagnolo Record / Chorus / Athena   ponudbe na pm.   lp
  • Kupim
    Gonilko z BSA sredino
    Kupim gonilko Sram ali Shimano s sredinskim ležajem z BSA navojem. Glede na model in ohranjenost naj bo cena primerna, nekje do 150€. 
Prikaži večplusNova objava

Anketa

Kolo med dopustom
št. glasov: 352

- pustim doma. [78]
- najamem kjer se to da. [4]
- je reden del prtljage. [214]
- moram pustiti doma. [56]
Arhiv anket
V redu

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.  
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih